Ez egy élénk világ – még akkor is, ha kutya

add ezt a megosztó gombokat a facebookfacebookfacebookshare -hez a twittertwittertwittershare -hez a pinterestpinterestpinterestshare -hez a Moreaddthismore9 -hez.

A legtöbb ember úgy véli, hogy a kutyák nem látnak színeket. A kutyák nem látnak olyan sok színt, mint az emberek, ám sokkal többet látnak, mint csak a fekete, fehér, valamint a szürke árnyalat. Ugyanakkor megértik -e az egyik labda kékét, valamint a másik sárga színét, vagy az összes játékuk pontosan úgy néz ki, mint számukra?

Mind az emberek, mind a kutyák látják a színeket, mivel a szemben lévő sejtek kúpnak nevezik. A kutyáknak kevesebb kúpos színérzékelője van a szemében, mint az emberek. Tehát, amíg mi emberek teljes szivárványt látunk, a kutyák csak a kék, a sárga és a barna variációkat látják. Ez azt sugallja, hogy a kutya várhatóan látja a különbségeket e színek között.

A Királyi Társaság B folyóiratában közzétett új kutatási tanulmányban a kutatók értékelték, hogy a kutyák megkülönböztethetik -e a színeket vagy sem. Megmutatták egy nyolc kutyacsoportot, amelyek különféle papírdarabok, amelyek kék vagy sárga, valamint világos vagy sötét színűek voltak. Különböző színeket és fényerő -papírokat helyeztek el dobozokra, beleértve a kezeket is – csak a sárga papírdobozt nyithatták meg a kutya, valamint a többiek bezártak. A kutyák gyorsan felfedezték, hogy a papírszín, valamint a fényerő nem kapcsolódott ahhoz, hogy képesek legyenek -e kinyitni a dobozt, és nyers hússal jutalmazzák őket. 10 teszthez a kutyák az idő 70 % -át választották ki a megfelelő világos sárga papírdobozban. A kutyák közül hat különösen ügyes volt, és az idő 90–100 % -át választotta ki a megfelelő dobozban.

Tehát a kutyájának kiképzése, a „Go Get the Blue Ball”, valószínűleg azt eredményezi, hogy felfedezi, hogy elhozza neked a kéket, valamint a sárga teniszlabdát. Ez egy élénk világ odakint, még akkor is, ha kutya vagy.

kutya viselkedés