Hogyan látják a macskák a világot

macskák és az emberi szemek, vannak bizonyos hasonlóságok, azonban vannak jelentős különbségek abban, hogy a macskák pontosan hogyan látják a világot. A macskák szemét a természet teljesen megtervezte, hogy segítsék őket gyenge és éjszakai vadászatban. Noha nem látják a színeket, ahogy látjuk őket, kiváló éjszakai látással rendelkeznek, és ugyanúgy is sokkal jobban tudják felvenni a mozgást, mint az emberi szemek.

A macskák színe vak?

A macskák láthatnak valamilyen színt, ám a teljes spektrumot nem látják. Lényegében rendkívül hasonlítanak a színvakra. A szakértők megoszlanak azon, hogy a macskák milyen színeket láthatnak, bár úgy tűnik, hogy kevésbé telítettek a színekben, mint az emberek. A háztartási macskák csak kék és környezetbarát árnyalatokat láthatnak, és hasonlóan a színes vak emberekhez, valószínűleg nem képesek megmondani a vörös és a zöld közötti különbséget.

A macskák kiváló éjszakai látással rendelkeznek

A macskák képessége, hogy jól láthassa a gyenge fényviszonyok között, és éjszaka is fontos egy olyan természetes vadász számára, mint a macska. A macskák elliptikus tanulókkal rendelkeznek, szemben az emberek körében. Az elliptikus tanulók nagyobbra és gyorsabban nyithatnak, vagy szorosabbak lehetnek, mint a kerek alakú tanulók. A megnövekedett tanulók lehetővé teszik a macska éjszakai látását. A macska kiemelkedő éjszakai látása szintén a tapetum lucidumnak köszönhető, amely egy szöveti réteg azonnal a retina mögött található. A Tapetum lucidum tükrözi a fényt, és fokozza a retina fotoreceptor sejtjeinek kínált fényét, ami javítja a látást gyenge fényviszonyok között.

Mozgás, mélység és perifériás látás

A macskák szeme még a legkisebb mozgást is megtalálja, amely vadászat közben segíti őket. Ugyanígy képesek rendkívül gyorsan mozgatni a szemüket, ami lehetővé teszi számukra a ragadozók látását és betartását. A macskák binokuláris látással rendelkeznek, így a macska háromdimenzióban látható, így képesek a mélység megtekintésére és a tárgyak távolságának meghatározására. A macskák 3D látása azonban nem olyan finoman hangolva, mint az embereké. A macska kiterjesztő szeme magasabb perifériás látást biztosít, mint az embereknek. A macska látóhelye körülbelül 185 fok, az emberek csak kb. 120 fokot láthatnak.

A macskák közelében vannak

A macskák közel látókkal vannak ellátva, azaz sokkal jobban láthatók közelről, mint messze. A macska csak néhány száz yardot láthat, és a világ többi részét homályosnak látják. Érdekes, hogy a macskák szintén nem láthatják közvetlenül az orruk alatt, ezért néha nehezen tudják felfedezni egy közvetlenül az előttük álló élvezetet.

Pontosan nézzen meg, hogy a macskák hogyan látják a világot

Nickolay Lamm művész számos állatorvos -szemészrel konzultált, hogy megjelenítse a vizualizációkat, összehasonlítva a macskák látásának pontosan azt, hogy pontosan hogyan látják az emberek a világot. Érdekes képei megtekinthetők a prominens tudományos weboldalon.

A macskák szeme a szépség és a funkcionalitás végső kombinációja.

Ezt a cikket korábban a válaszok.com oldalon tették közzé, valamint engedélyével közzétették.

Ingrid király

Tartalomjegyzék
A macskák színe vak?
A macskák kiváló éjszakai látással rendelkeznek
Mozgás, mélység és perifériás látás
A macskák közelében vannak
Pontosan nézzen meg, hogy a macskák hogyan látják a világot

«Meowfia macska barlang nyertesei
Hoo-raw! MEDELY Food: Nyers fagyasztott ételek a macskádhoz »

9 megjegyzés arra, hogy pontosan hogyan látják a macskák a világot

Nan Faulkner azt mondja:

2018. június 11., 9:19

Nagyon érdekes, informatív cikk.

Válasz

Janine azt mondja:

2018. június 11 -én, 7:53 órakor

Mindig azon tűnődtem, miért volt nehezen felfedezni a csemegét az orruk alatt.

Válasz

Maxwell, Faraday és Allie azt mondja:

2013. november 16 -án, 11:15 órakor

Felbukkantunk, hogy megnézhessük a Kiváló cikkét az About.com oldalon – szeretem a Tapetum lucidumot (Night Vision Goggles, beépített!). Amellett, hogy annyira nyilvánvaló, hogy a sziámiban gyengébb, amikor gyenge fényben is megfigyeljük őket.

Válasz

James Willbanks azt mondja:

2013. november 13 -án, 11:50

Ez meglehetősen különbözik attól, amit elvárnék. Láttam, hogy a cirmos légy a levegőben légy 1 mancsgal. Ahogy látom a kis dolgokat, amit nem tudok. Az egyik a másik oldalunk, a mi tuxusunk nem úgy tűnik, hogy nem iszik vizet egy eltávolító műanyag üvegből, miközben mozgatja a mancsával, miután meglátta a vízmozgást, amelyre nagyszerű menni. Tehát közel állnak, de nem lehet, ha kb. 10 ″ -nél kevesebb repülést tudnak kiütni.

Válasz

Sue Brandes azt mondja:

2013. november 13., 8:54

Ez olyan érdekes.

Válasz

Debi azt mondja:

2013. november 13., 15:01

Nagyon érdekes! Szeretem az ilyen információkat, mivel ez segít bennünket abban, hogy jobban megértsük a prémes csecsemőinket!

Válasz

Vickster azt mondja:

2013. november 13., 12:48

Képzelje el, hogy megpróbál egy pár szemüveget formázni egy macskán!

Válasz

Viki Worden azt mondja:

2013. november 13., 12:07

Ez nagyszerű! Mindig azon gondolkodtam, hogy pontosan hogyan láttam a cicám dolgokat. Mondj köszönöm neked annyira, hogy megosztotta ezt!

Válasz

June Ferley azt mondja:

2013. november 13 -án, 8: 30 -kor

Köszönöm! Ez annyira lenyűgöző. Most pontosan megkérdőjelezem, hogy a kutyám is látja!

Válasz

Hagyjon választ egy választ. Válasz
Az Ön e -mailje anull