30 Érdekes tény a kutyákról

30 Érdekes tény a kutyákról

Utoljára frissítette 2018. november 9 -én, a Puppy Leaks 2 megjegyzés

x

Tudta, hogy egy kóbor kutya Laika nevű első emlős volt a Föld keringőjében 1957 -ben? Vagy hogy a dalmátok 30% -a süket az egyik fülében? Íme 30 érdekes tény a kutyákról, amelyeket esetleg nem tud.

A kutyák több száz szót tudnak felismerni

A kutyák több mint 250 szót tudnak felismerni, 5 -re számíthatnak, és kitölthetik az egyszerű matematikai egyenleteket. A Border Collie Chaser, amelyet általában a világ legokosabb kutyájának hívnak, több mint 1000 szót ismer. Ha a kutyája nem tudja, hogy a 250 szó ne aggódjon, akkor nem egyedül; Az átlagos kutya körülbelül 165 -et tud.

A kutyák olyan intelligensek, mint egy 2 éves gyerek

Az egyik kedvenc kutya tényem az, hogy a tudósok olyan okosnak tartják őket, mint egy kisgyermek. A szakértők, amelyek megállapításaikat egy nyelvfejlesztési tesztre alapozzák, azt mondják, hogy a kutyák körülbelül olyan intelligensek, mint egy 2 éves gyermek.

A szolgálati kutyákat kiképzik a bili parancsra a parancsnokságra

Gondolkozott már azon, hogy és hol végzik a szolgálati kutyák az üzletet? Képzettek, hogy csak a parancsnokságba menjenek. Amikor ezek a kutyák elkezdenek képzésüket, megtanítják, hogy egy adott szót társítsanak a fürdőszobába.

A Basenji nem ugat, ő jodel

Egy másik érdekes tény a kutyákkal kapcsolatban, hogy a Basenji fajta nem rendelkezik hagyományos kéreggel. Olyan Yodel -et állítanak elő, mint a hang, amelyet általában baroo -nak hívnak.

A kutyák négyszer jobban hallhatnak, mint mi

A kutyáknak kétszer annyi fül izma van, mint az emberek, és becslések szerint négyszer jobb hangokat hallhatnak, mint mi. És az a fej döntő? Segít nekik a távoli hangok beillesztésében.

A kutyáknak három szemhéja van

A kutyáknak három szemhéja van, a harmadikat niktitáló membránnak nevezzük, és extra védelmet nyújtanak. Ha valaha is figyelte, ahogy a kutya alvása alatt áll, akkor megfigyelheti. Ez a harmadik szemhéja úgy néz ki, mintha a kutyák szeme visszafordulna a fejében.

A dalmátok 30% -a süket az egyik fülben

A süketre való genetikai hajlam súlyos egészségügyi probléma a dalmátok számára. A dalmátok kb. 30% -a süket legalább egy fülben.

Több mint 30 fajta kutya foltok vannak a nyelvükön

Hányszor hallottad, hogy bármely olyan kutya, akinek sötét foltjai vannak a nyelvén, részben chow? Nos, ez nem igaz. Több mint 35 fajta kutya hajlamos az azonosított nyelvekre.

A Föld első emlőse kóbor kutya volt

Az egyik kedvenc kutya tényem az, hogy miért neveztem el a kutyámat, Laikát. Egy Laika nevű orosz kóbor kutya volt az első élő emlős, aki 1957 -ben a Föld a Földre volt. És bár utazása tragikusan véget ért, manapság hősként emlékezik meg.

Laika 1957 -ben.

A menedékhelyeknek átadott kutyák kb. 30% -a fajtatiszta

A közhiedelemmel ellentétben a menedékhely és a mentő kutyák nemcsak muták. Körülbelül 1/3 kutyát adtak át a menhelyekre.

A kutyák vizeletében a nitrogén az, ami elpusztítja a füvet

A kutyáid vizelete elpusztítja a füvet? A kutyák vizeletében a nitrogén a gyep égési sérüléseit okozza, és a megtermékenyített yardok inkább a szokásosnál magasabb nitrogénszint miatt szenvednek.

A kutyáknak megvan a saját kakukk iránytűje

A kutyájának sokáig tart a fürdőszobába menni? Nos, ennek nagyon jó oka lehet. A kutatások azt sugallják, hogy a kutyák a Föld mágneses mezőjéhez igazodva kakasolnak.

A kutyáid pisilni sokat mondanak róla más kutyáknak

Gondolkozott már azon, hogy miért akarja a kutyája folyamatosan abbahagyni, amikor sétálsz? Kiderült, hogy a szippantás az, hogy hagyja nyomon követni, mi folyik a környéken lévő többi kutyával.

A kutya vizelet olyan üzenetekből áll, amelyeket más kutyák értelmezhetnek – az illat megmondhatja más kutyáknak a nemét, életkorát és hangulatát.

A kutyák 1000 -szer jobban szagolhatnak, mint az emberek

Tudtuk, hogy a kutyák sokkal jobban illatosak, mint mi, de tudtad, milyen jól? A kutyák nagyjából 1000 -szer jobb szaga lehet, mint az emberek.

A kutyák felfedezhetik a rohamokat

Az egyik csodálatos tény a kutyákról az, hogy képesek segíteni és felfedezni bizonyos orvosi kérdéseket. Egyes kutyák kimutatták, hogy képesek legyenek felfedezni az epilepsziás rohamokat.

Agárok akár 45 mph -ig is futhatnak

A agár a leggyorsabb kutya a földön, képesek 45 km / h sebességgel futni.

Kutyáink megmondhatják, mikor hazudunk

Egy újabb szórakoztató tény a kutyákról – meg tudják mondani, mikor hazudunk. A kutatások azt mutatták, hogy a kutyák közvetlen következtetéseket vonnak le viselkedésünkből, és megtanulják, hogy ne bízzanak a megbízhatatlan emberekben.

A kutyáknak jobb éjszakai látása van, mint mi

A kutyák gyenge fényben jobban láthatják, mint az emberek, mivel egy extra fényvisszaverő réteget tükröznek a retinájuk mögött.

A kutyák 45% -a alszik a tulajdonosok ágyában

Alud a kutyád veled? Így van, biztosan nem vagy egyedül. A 2015 -ös felmérés szerint a kutyák 45% -a alszik a tulajdonosok ágyában.

A kutyákat a rák felfedezéséhez használják

A kutyákat felhasználták a rák felfedezésére, és egy nemrégiben készült tanulmány megállapította, hogy a kutyák 98% -os pontossággal megjósolhatják a prosztata rákot.

A páviánok a kutyákat védik a védelem érdekében

Nekünk, emberek nem csak azok, akik kutyákat háziállatként tartanak. A vad páviánokban megfigyelték, hogy a kutyákat családi háziállatokként tartják védelem érdekében.

THnull