Sokkal jobban érzi magát, miután átöleli a háziállatát?

AddEthis Sharing Buttonsshare a facebookfacebookfacebookshare -hez a twittertwittertwittershare -hez a pinterestpinterestpinterestshare -hez a Moreaddthismore11 -hez

Ha durva napod vagy nagyon sok stressz van, semmi sem veri meg a pettinget, és elárasztja a preferált háziállatát. Néhány fülkarcolás után, valamint a terhek kirakodása után a kedvtelésből tartott állatok hallgatási fülébe, akkor jobban érzi magát. A tanulmányok kimutatták, hogy a barátságos háziállat 10-15 perces költségei csökkentik a szorongást, a szomorúságot, a fájdalmat, a fáradtságot, valamint az egyéb tüneteket. A kutatási tanulmány azt mutatja, hogy a barátságos háziállatokkal történő költségek nemcsak jobban érzi magát; A kutya vagy a macskája petikálása miatt a test csökkenti a vegyi anyagokat, amelyek elszámoltathatók a zavaró tünetek tartományáért.

Idén tavasszal, a Jelenlegi Pain és a Fejfájás jelentései, közzétesz egy rövid cikket, amelyet komponáltam, és elmagyarázza a tudományt, hogy miért vonzza a barátságos háziállat áhat. A tudósok bebizonyították, hogy egy kutya ülés és petikálása is, például a tipikus tünetek csökkentését elősegítő vegyi anyagok módosítási szintje. Kutya petikciója:

Csökkenti a feszültséghormonszintet, mint például az epinefrin, a norepinefrin, valamint a kortizol

Növeli az endorfinok szintjét – a test természetes fájdalomcsillapítóit

Növeli az oxitocin szintjét, ami szintén csökkenti a feszültséget és a fájdalomválaszokat

Ezek a tanulmányok azt mutatják, hogy a kedvtelésből tartott állatokkal járó költségek csökkentik a vegyi anyagokat, amelyek kellemetlen tüneteket okoznak, hogy egészségesebbé váljanak.

A tanulmányok szintén azt mutatják, hogy ezek az alapvető kémiai módosítások a költségek után rövid idő után kapcsolódnak össze a PET -hez. Például a feszültséghormon kortizol jelentős cseppjeit dokumentálták, miután az emberek mindössze öt percet töltöttek egy barátságos kutyával. Pár percig a kedvelt kedvtelésből tartott állatokkal való költségek után felfedezheti, hogy a vérnyomás alacsonyabb, a légzése sokkal nyugodtabb, izmainak kevésbé feszültek, és jobban érzed magad. Tehát amikor durva napod van, síp a Maxért, és érintse meg a háziállat gyógyító erejét. Érezni és egészségesebbnek érzi magát, miután összekapcsolódik a preferált barátságos háziállatával.

A háziállatok egészségügyi és wellness előnyei