5 KÉRDÉS Péntek: Kiskutya edzésben

Öt kérdés egy szolgálati kutya kölyökkutya

Üdvözlet mindenkinek, az „5 kérdés péntek” egy új szolgáltatás, amelyet arra a muttára tervezek, ahol olyan embereket mutatok be, akik különböző módon dolgoznak kutyákkal.

Ma van Colby Morita, a helyszíni kiskutya bloggerje az edzés során. Colby 2006 októbere óta nevelte és képzi a szolgálati kutya kiskutyákat.

Öt kérdésem volt a Colby számára:

Ez a mutt: Mi a legrosszabb kölyökkutya, amelyet hallottál?

COLBY MORITA: A 90 -es években több főiskolai szobatársam hazahozott kölyökkutyákat. Nem vagyok biztos benne, hogy mit gondolnak, mert a kölyökkutya nevelését és edzését nem szabad könnyedén venni.

Sajnos nem sokat tettek annak érdekében, hogy kölyökkutyáikat új otthonukba hozzák.

Akkoriban semmit sem tudtam a kölyökkutya neveléséről, de én magamra vettem, hogy megkapjam ezt a két kis kölyköt, akiket szeretettel büdösnek és borsnak hívnak, új életükhöz szoktam. Meg tudtam tanítani nekik néhány alapvető engedelmességet, mint például a „Sit” és a „Down”, de a bili kiképzésük vadállat volt!

Visszatekintve tudom, miért volt ilyen nehéz a bili edzés. Azt tanácsoltam, hogy dörzsölje a kiskutyák orrát balesetekbe. Mondanom sem kell, hogy ez az archaikus edzési módszer soha nem működött sem büdös, sem bors esetén. Ez a tanács olyan hosszú ideig ült velem, még azt is, hogy elkerüljem, hogy elkerüljék, amikor a bili kiképzi a kölyökkutyáját.

TM: Mit csinálsz gyakran, amit más emberek úgy gondolnak, hogy őrültek?

Colby: A legtöbb ember úgy gondolja, hogy egy kiskutya 18 hónapig történő nevelése, majd odaadása őrült.

Valójában bármikor, amikor megpróbálok új kölyökkutyát toborozni, az első számú ok, amiért azt mondják, hogy nem kölyökkutya -emelést jelentenek, az az, hogy úgy gondolják, hogy a kölyökkutya visszaadása túl nehéz.

Igen, beismerem, hogy nehéz visszaadni egy kölyökkutyát, de a felvetett kölyökkutya figyelése, hogy visszaadja valakinek a függetlenségét, az élet megváltozik:

– Figyelje, hogy Dublin gyorsan navigál egy tömegben vak partnerével.

-Látva, hogy Archer 4 éves partnerének egy olyan TBI-je, amelyet nem verbálisnak tartottak, név szerint hívják, és parancsokat adnak: „Sit”, „Down” és „Stay”.

– Az Apache és a PTSD -től szenvedő élettársa közötti kötelék megfigyelése.

Felbecsülhetetlen az, ha megtapasztalja ezeket a pillanatokat, és figyelje a felvetett kölyökkutyát.

TM: A kutyáid alszanak az ágyában?

Colby: Megengedem, hogy személyes kutyáim aludjanak az ágyban, de csak addig, amíg meg nem tudták a ház szabályait.

Alapvetően a személyes kutyáimat nem engedik az ágyon, amíg bili képzettek, láda képzett és megértik az alapvető engedelmességet.

Kiskutyák az alvás edzésében az ágyam melletti ládában. Alapvetően két ládom van az ágyam mindkét oldalán, amelyek éjszakai állványként viselkednek. Valójában ezt a kérdést részletesen foglalkoztunk a blogban.

TM: Mi az egyik legnépszerűbb kölyökkutya-tipp?

Colby: A kölyökkutya nevelésekor a gyakorláshoz két legfontosabb dolog a türelem és a következetesség.

Legyél türelmes. A kölyökkutyák nem kapnak kiképzést egy éjszakán át. Hetek, hónapok, évekig tarthat, hogy elérje az edzési céljait.

A vezető kutya kölyökkutyák csak 2–2 1/2 éves korukban vannak kiképzve. Legyen következetes, ragaszkodjon a rutinokhoz. A kölyökkutya új, jó és rossz viselkedést fog megtanulni, sokkal gyorsabb, ha következetes, és ragaszkodik a rutinhoz.

TM: Van -e valami, amit el akar mondani a mutt olvasóinak?

COLBY: A közeljövőben azt tervezzük, hogy saját kölyökkutyánkat indítunk a Kiskutyakaró -program képzésében, hogy segítsük a fogyatékkal élők visszanyerését.

Ha olyan, amelyet a Mutt olvasók érdekelnek a Service Dog kölyökkutya nevelése iránt, kérjük, tudassa velem, ha megjegyzést fűzött az alábbiakban, vagy küldjön üzenetet a Kiskutya Kapcsolattartási űrlapján keresztül az edzőblogban.

Köszönöm, Colby!
Ha valakinek kérdése van a szolgálati kutya kiskutya felállításával vagy kiképzésével kapcsolatban, hagyja őket a megjegyzésekben!

További információ a kiskutyától az edzésen:

Blog: Puppyintraining.com

Facebook: PuppyIntraining

Instagram: PuppyIntraining

Youtube: PuppyIntraining

Ha szeretne szerepelni egy jövőbeli „5 kérdés péntek” interjúban, kérjük, írjon e -mailt a lindsay@thatmutt.com -nak.

Kapcsolódó hozzászólások:

„5 kérdés péntek” Kimberly -vel, egy Raw Dog Food Bloggerrel

Hogyan lehet vezető kutya kölyökkutya