Milyen gyakran kellene a háziállatomat az állatorvoshoz menni?

AddEthis Sharing Buttonsshare a facebookfacebookfacebookshare -hez a twittertwittertwittershare -hez a pinterestpinterestpinterestshare -hez a Moreaddthismore -hoz

A számos állati gyám által megkérdezett tipikus aggodalom pontosan az, hogy milyen gyakran kellene menniük állatorvosukhoz. Az aggodalomra adott válasz az állati társuk életkorától és orvosi állapotától függ. A kölyökkutya vagy a cica során az állatokat gyakran 3-4 hetente látják 4–5 hónaposig, amikor sok oltás befejeződik. E kor után az állatokat általában 6 hónapos kor után, valamint a középső felnőtt évekkel későbbi év utáni spaying vagy semlegesítés esetén látják.

A középkor után általában kétszer javaslom az éves fizikai vizsgákat. Ezen vizsgák idején felülvizsgálják a vakcinázási állapotot, valamint a vérmunkát végzik a szívférges teszteléshez, valamint az anyagcsere -funkciók teszteléséhez. Ezeknek a laboratóriumi teszteknek az eredményei pontosan meghatározzák, hogy a kedvtelésből tartott állatok követelményeinek követési vizsgái, valamint a laboratóriumi tesztelések milyen gyakran. Például, ha egy PET -et korai vese- vagy májbetegséggel diagnosztizálják, akkor az újjáépítéseket olyan gyakran lehet elvégezni, mint néhány havonta a vásárlás során, hogy szűrje a betegség előrehaladását.

A cukorbetegség állatok még sokkal rendszeresebb nyomon követést, valamint laboratóriumi tesztelést igényelhetnek. A nagy, valamint a hatalmas fajtájú kutyák számára a középkor 4 és 5 éves korában kezdődik, míg sok más fajtában a középkor 7 és 8 éves korában kezdődik. Ez magában foglalhatja a fokozott szomjúságot, valamint a vizeletet, az étvágy módosításait, a súlyt vagy a viselkedést, a fokozott hányás, a hasmenés vagy a légzési minták módosítása mellett.

Az óvatos ügyfelek megfigyelésével, valamint a korai diagnosztikai teszteléssel, valamint a kezelési tervekkel a legtöbb állatorvos jobban képes helyesen kezelni sok krónikus betegséget a haver állatainkban.