Kaphat -e a családi háziállatok Nyugat -Nílus vírust?

AddEthis Sharing Buttonsshare a facebookfacebookfacebookshare -hez a twittertwittertwittershare -hez a pinterestpinterestpinterestshare -hez a Moreaddthismore3 -hoz

Lehetséges, hogy a kutyák és/vagy a macskák fertőzhetők a Nyugat -Nílus vírussal, ha megharapják a vírust hordozó szúnyog. Viszonylag kevés Nyugat -Nílus vírusfertőzött kutyát és macskát jelentettek a Betegség Ellenőrzési Központjának. Valójában a kísérletileg fertőzött kutyák nem mutatnak tüneteket a Nyugat -Nílus vírussal kapcsolatos fertőzés után. Egyes fertőzött macskák enyhe, nem specifikus tüneteket mutattak a fertőzés első hetében; Általában csak csekély láz és letargia.

Mivel sok családi háziállat nem mutat minimális jeleket, a kutyákban és a macskákban nincs bizonyos kezelés a Nyugat -Nílus vírusfertőzéssel kapcsolatban, és a teljes gyógyulás várható. Nincs dokumentált bizonyíték a kedvtelésből tartott kutyákra vagy a macskára a Nyugat -Nílus vírus személyének átadására. A legjobb megelőzés a jó szúnyogvezérlés gyakorlása, ideértve a helyi termékek, például a K-9 Advantix (csak kutyák számára) vagy a kutyák és macskák aktuális forradalmának használatát.