Rossz „kutya” lélegzet: Pontosan fedezze fel, hogyan lehet elkerülni!

AddEthis Sharing Buttonsshare a facebookfacebookfacebookshare -hez a twittertwittertwittershare -hez a pinterestpinterestpinterestshare -hez a Moreaddthismore25 -hez

Ez egy vendég közzététel Debra Jo Chiapuzio -tól, az Emma Zen Alapítvány elnökétől, valamint egy kisállat -első támogatási szakértőtől. Az Emma Zen Alapítvány egy nonprofit szervezet, amely a kedvtelésből tartott állatok biztonságára összpontosít. Az alapítvány elsődleges célja az, hogy kedvtelésből tartott oxigénmaszkokat kínáljon a tűzoltóknak, valamint az első legelső válaszadóknak.

Ez az Amore hónapja, tehát a Pucker és a Go Go Smooch -ot is biztosítja! Mit? Nem tisztította meg a fogaidat? Ó, ott voltam- kérlek, szánjon időt arra, hogy vigyázzon. Mi a helyzet a háziállataiddal? Úgy érzik, mint napi, évek óta, ha soha nem nyújtott be megfelelő fogászati ​​ellátást. Elképzelheti, hogy soha nem fogmosni a fogait?

Megértette, hogy a plakk 24-48 órán belül tartóssá válik? Az Amerikai Állatorvosi Fogászati ​​Szövetség szerint „az ínybetegségből származó rossz lélegzetelállító tapasztalatok több mint 98% -a, valamint a kutya jó barátaink 80% -a megalapozza azt, mielőtt három éves korukban lenne.” Amellett, hogy tehetünk valamit róla!

Mit tehetünk?

Ha a kedvtelésből tartott állata idősebb, ne kezdje el a fogait önmagában. Vigye le kedvencét egy szakértőhöz, és fedezze fel annak megőrzését. Nem akarja, hogy csak a baktériumok „leüthessék”, hogy nyeljék meg!

Használjon speciálisan kifejlesztett háziállat -fogkefét.

Ne használja az emberi fogkrémet! Az emberi fogkrém mind a fluoridból*, mind a nátrium -lauril -szulfátból ** áll. Használjon háziállatokhoz megfogalmazott fogkrémet.

Van egy felfedező görbe! Nem kell megtisztítania háziállatának teljes száját az első napon, csak dolgozzon, mint amennyit.

Kezdje csak egy felső kvadránssal, és az ínyvonal külső oldalán fogmosva. Ne feledje, hogy „jutalmazza” háziállatát egy jól elvégzett feladatért. Azt akarja, hogy ez nagyszerű élmény legyen. A jövő héten adja hozzá az alsó negyedet pontosan ugyanazon az oldalon. Hamarosan meg tudja csinálni az egész bal oldalt egy kefével, valamint a napokban, hogy megfeleljen az egész szájnak a külső gumi vonalon. Mivel Ön, valamint a kedvtelésből tartott állata, sokkal kényelmesebbé válik ezt a folyamatot, megkezdheti a belső oldalon is.

Ha ezt már megteszi, és a családi háziállatokkal harap a kefét, akkor méretezze vissza. Menj vissza, hogy csak az ínyvonal külsejét végezzék, és jutalmazzák őket a nagy viselkedésükért. Egy hét után térjen vissza a belső és a külső gumicérek mind a belsejébe, mind a külső, ha a kedvtelésből tartott állatok harapja a kefét, akkor nincs jutalom. Bölcsek, és gyorsan felfedezik. Ne feledje, hogy minden edzésen következetes legyen.

Mi a jutalom? Talán egy speciális snack, csemege vagy fogorvos! Bizonyos esetekben csak egy nedves fogkefével tisztítom, és a legkisebb mennyiségű fogkrémet felteszik, hogy jutalmazzák. Úgy gondolom, hogy a baktériumok „kopogtatása” a legfontosabb.

Míg a fehérebb fogak a nagy foghigiénia spin-off lehetnek, a fogak természetesen sárga életkorral. Kisállat -tulajdonosként kevésbé foglalkozom egy kis sárga árnyalatmal, mint a háziállatok fogainak, valamint az általános egészség egészségének és wellnfájának!

Tehát mire kellene foglalkoznunk? Milyen jelzéseket kell mondania nekünk, hogy szükségünk van arra, hogy családi háziállatunkat állatorvosokhoz vezesse ellenőrzés céljából? A jelzések között szerepel:

Rossz lehelet

Nyilvánvalóan fejlődik a fogakon és/vagy az ínyvonalakon

Díj vagy gyulladás (ínygyulladás jelei)

Ne várja meg ezeket a jelzéseket, hogy úgy tűnik, hogy megkezdi a fogtisztító programot, mivel 100% -ban megelőzhetők! A háziállat fogain kifejlesztett baktériumok az íny vonalával a véráramba léphetnek, és valóban károsíthatják a kedvtelésből tartott főszerveiket, rövidítve életét. Az AVDA szintén megjegyezte; „Egy tipikus méretű kutya, amelyet a fogait minden nap megtisztítottak, online tizenöt vagy tizenhét éves korú, valamint pontosan ugyanaz a kutya, a fogorvos nélkül, csak tizenegy éves lehet!” hosszú online háziállat!

Sokkal több információért nézzük meg a fogászati ​​betegségről szóló más kedvtelésből tartott állatok tulajdonosai tipikus aggodalmait. Ha megfélemlíti a kedvtelésből tartott fogmosás cselekedeteit, élvezze ezt a videót az Emma Zen Alapítványtól, hogy a folyamattal járjon.

*A fluorid hihetetlenül mérgező a kutyák számára. Az összes „baba”, valamint a kedvtelésből tartott fogkrémek fluoridmentesek.

** A nátrium -lauril -szulfát az aktív kémiai komponens, amely a habtagot kiváltja. Nem kell „szükségünk” habzásra, de ez az, ami sokkal ízletesebbé teszi számunkra az emberek számára. A lényeg egy újabb vegyi anyag, amely káros a háziállatokra.