A macskák kockázatmentes az alom kockázata?

AddEthis Sharing Buttonsshare a facebookfacebookfacebookshare -hez a twittertwittertwittershare -hez a pinterestpinterestpinterestshare -hez a Moreaddthismore30 -hoz

A macskának az életében való részvétele azt jelenti, hogy foglalkozik az alomdobozban. Manapság sok macskatulajdonos értékeli a macskás alom összecsapásának kényelmét, ami megkönnyíti a szilárd és a folyékony pazarlás becsapását a macska alomdobozából. A nyilvánvaló előnye az, hogy az alomdoboz hosszabb ideig friss illatú, csökkentve a teljes megváltoztatás és az alom cseréjének gyakoriságát. Ha azonban fiatal cica van, akkor nem tudják, hogy az alom összecsapása esetén lehetséges kockázatot jelent.

Az alom összerakásának biztonsága megkérdőjelezhető téma. Noha a tudományos irodalomban nincs semmi, amely dokumentálja a macskák macskáinak egészségügyi és wellness veszélyeit, a kedvtelésből tartott állatok tulajdonosai számos anekdotikus jelentést tartalmaznak, amelyek a saját macskáikkal kapcsolatos problémáikkal foglalkoztak, hogy a kedvtelésből tartott állatokkal foglalkozó munkatársak a csomó alom felhasználásával. A csomósító almok általában nátrium -bentonitot tartalmaznak, amely természetes agyag. Annak ellenére, hogy a nátrium-bentonitot inert, nem mérgező anyagnak tartják, sok csomó alom rendkívül kemény, cementszerű csomók, amelyek nem kockázatot jelentenek, hogy elpusztítsák, mivel eltömíthetik az otthoni vízvezeték-szerelvényt. A nátrium -bentonit egyik másik jellemzője az, hogy sokszor kibővül, amikor kapcsolatba lép a vízzel.

A fiatal cicák természetesen kíváncsiak, és nagyobb valószínűséggel próbálják az íz-tesztet az alom, mint a felnőtt macskák. A cicák szintén rendetlenebbek, mint a felnőtt macskák, és valószínűbb, hogy az alom ragaszkodik a szőrzetükhöz, valamint a mancsukhoz, amelyeket később ápoláskor fogyasztanak. Nem nehéz pontosan belátni, hogy az alom lenyelése miként okozhat bél -szorongást vagy elzáródást a kis cicákban. Az ASPCA megjegyzi, hogy „… Noha a tudományos irodalomban nincs bizonyíték a kérdésekről szóló kérdésekről, a gondozók késleltethetik, hogy késleltessék a kisciók bevezetését az alom összeszerelésére 3-4 hónapos korig.”

A macskaszemüveg biztonságával kapcsolatos tudományos dokumentáció hiányában a kedvtelésből tartott szülőknek maguknak kell választaniuk, hogy a csomósító almokat használják -e vagy sem. Lehet, hogy körültekintő tartalék, hogy a felnőtt macskák és az idősebb cicák összecsukható macskáinak almot használják, amelyek kevésbé valószínű, hogy beveszik az alomot. Hasonlóképpen gondolkodhat egy olyan rendszer felhasználásáról, mint például a szép macskaszelles macska alomrendszer, amely nem tömörítő, nem nyomon követő, pormentes nagy agyagpelleteket használ, amelyek nem ragaszkodnak a macskájához vagy a szőréhez.

Mit gondolnak a macska alom összecsukásáról?

macska egészség