Gondolod, hogy a kutyád számláló kezeit? A tudósok azt mondják, hogy ideális lehet

AddEthis Sharing Buttonsshare a facebookfacebookfacebookshare -hez a twittertwittertwittershare -hez a pinterestpinterestpinterestshare -hez a Moreaddthismore10 -ig.

Amikor a kutyáim este jönnek a házba, a férjem három apró csemegét ad nekik. Miután egy és kettőt kezelnek, még ha elfordul is, hogy elmen, türelmesen ülnek, várják, amíg három csemegét nem szállítják, majd visszavonulnak a családi szobába. Tehát ez arra készteti Önt – számíthatnak -e a kutyák?

Drs. West és Young kísérleteket végzett annak megállapítására, hogy a kutyák alapvető matematikai kiegészítéseket tudnak -e végezni, és eredményeiket közzétették az Animal Cognition folyóiratban. Kísérleteket állítottak fel az egyes kutya reakciójának tesztelésére az egyenletekre: 1+1 = 2, 1+1 = 1 és 1+1 = 3. A kutyák élvezték a képernyőt, több étel mögött. Először, a kutyák egy tálban láttak egy élvezetet. Felemelték a képernyőt, és a kísérlet egy második élvezetet hozott ki. A kedvtelésből tartott kutya látta, hogy a kísérlet a második élvezetre lép a képernyő mögé. A megfelelő matematikával az elsőhez egy második csemegét adtak hozzá, és amikor a képernyőt eltávolították, a kedvtelésből tartott kutya látta a várt két ételt. Rossz számításokkal vagy a vizsgáztató nem igazán hagyta el a második kekszet, így a kutyák csak egy kezelést (1+1 = 1) vagy két kezelést láttak összesen három kezeléshez (1+1 = 3). A kutyák reakcióit rögzítettük.

Amikor az emberek matematikai problémákat látunk, hajlamosak gyorsan beolvasni azokat az eredményeket, amelyekről tudjuk, hogy igazak, és hosszabb ideig pórusba kerülnek, ha valami rossznak tűnik. Tehát ebben a kísérletben a kutatók időzítették, mennyi ideig töltötte az egyes kedvtelésből tartott kutya számításának „eredményét”. Itt vannak az eredmények:

Amikor a matematika helyes volt – 1+1 = 2 – A Dogs átlagosan 6½ percet töltött a két csemegék ellenőrzésével.

Amikor a matematika helytelen volt, a kutyák hosszabb ideig töltötték az eredményt:

– Amikor a kutyák látták, hogy 1+1 = 1, majdnem 8 percet töltöttek az eredmény ellenőrzésével

– Ha 1+1 = 3, akkor a kutyák 8 1/2 perc alatt töltöttek be az eredményt

A nyomozók arra a következtetésre jutottak, hogy a kutyák hosszabb ideig töltöttek a rossz matematika ellenőrzésével, mert az eredmények megdöbbentették őket, és azt várták, hogy látják, hogy 1+1 = 2. Más szavakkal, ez volt a kutyák módja annak, hogy azt mondják: „Mi?! Csak egy keksz vagy három keksz?! Miért nem lehet ez igaz? Mindenki tudja 1+1 = 2. Miért hiányzik vagy extra keksz?

Tehát a következő alkalommal, amikor azon tűnődsz, vajon a kutya számolja -e a kezeit, a válasz nagyon igen!