Mit kell tudni a pórázon kívüli túrázásról a kedvtelésből tartott kutyájával-15 ötlet

Az egyik nagyon szeretett tevékenységem, amelyet a kedvtelésből tartott kutyánkkal, Baxterrel végezhetek, a póráz túrázás.

Beletelt egy ideig, hogy a pórázon kívüli legyen (lásd a történetet itt), de most a pályákon rendes személyek vagyunk.

A kezdeti képzésen túl, amelyet átmentünk, van néhány lecke, amelyet megtanultam a pórázon kívüli túrázni.

Néhány Baxter barátjával kapcsolatba léptem, hogy kérjék javaslataikat, és én is szeretném hallani a tiédet is. Kérjük, hagyja őket a megjegyzésekben.

15 ötlet a póráz túrázáshoz a kutyájával

1. Id a kutyáját.

Az első lépés egy jó gallér a címkékkel – a városi licenc, a neve, a cellája és az otthoni számok. Ha azonban a gallér elveszik, győződjön meg arról, hogy a kedvtelésből tartott kutyája továbbra is összekapcsolható -e veled egy mikrochip vagy más azonosítási formán keresztül.

2. Hordja a telefont vagy egy műholdas telefont.

És győződjön meg arról, hogy teljesen fel van töltve. Ez biztosíthatja Önt és a kutyáját is. Ha Ön és kedvtelésből tartott kutyája elválasztják, akkor az azonosítási cellaszáma azt jelezheti, hogy sokkal gyorsabban újraegyesülsz.

Ha más emberekkel túrázol, ossza meg velük a cellaszámát, és győződjön meg arról, hogy megvan a számuk is.

Ha a cellatartományból ki van, fontolja meg a műholdas telefon hordozását vészhelyzetekhez.

3. Hozzon pórázt.

Annak ellenére, hogy a terved pórázon kívül esik a kutyájával, előfordulhat, hogy szükség van egy pórázra (talán az ösvény közel áll egy forgalmas úthoz). Nem szórakoztató, ha megpróbál egy kedvtelésből tartott kutyát a gallérjára lógni. Hozzon egy pórázot.

4. LEASAS UP, ha más emberekkel vagy kutyákkal találkozik.

Soha nem tudhatod, hogy érzik az emberek a kutyákat. Soha nem tudhatod, hogy más kutyák hogyan reagálnak a tiédre. A potenciálisan kellemetlen helyzetek megállításához pórázd fel, amikor másokkal találkozik az ösvényen.

5. Vigyázzon a kutyájára.

Ha egy csoporttal túrázol, akkor könnyű beszélgetni másokkal, és elveszíti a kutyáját. Figyelje a kedvtelésből tartott kutyáját, és tudja, hol van. Ez biztonságosabbá teszi az élményt a kedvtelésből tartott kutyájának, és még sok más visszarúg az Ön számára.

6. Elismerje kedvtelésből tartott kutyáját, amikor veled ellenőrzi.

Még olyan független kutyák is, mint a Baxter, oly gyakran „bejelentkeznek”. Lehet, hogy visszatekint a hordozójára, hogy megnézze, hol vagyok, vagy várok, hogy utolérjem. Más kutyák ilyen gyakran visszatérnek a tulajdonosokhoz.

Ha ezt egy PAT vagy „Hello” elismeri, megerősíti a kötvényt a kedvtelésből tartott kutyájával, és jobban visszahívja.

7. Bátorítsa az erős visszahívást.

Ha kedvtelésből tartott kutyája pórázon van, akkor biztos benne, hogy ő jön, amikor hívják. Dolgozzon a visszahíváson nyugodt, ellenőrzött helyzetekben, és lassan növelje a zavaró tényezőket, amíg a kedvtelésből tartott kutyája még egy forgalmas nyomvonalat nem fog hozzád eljutni más emberekkel, más kutyákkal, hűvös illatokkal és sok mindent, amit meg kell nézni.

Tekintse meg a képzési visszahívás más ötleteit.

8. Pórázd fel, ha akarod.

Már azt mondtam, hogy fel kell bocsátania, amikor más emberekkel vagy kutyákkal találkozik, de fel kell póráznia is, ha a kedvtelésből tartott kutyája nem úgy viselkedik, ahogy szeretné. Ha nem jön, amikor hívják, akkor következményekkel kell járnia.

Ha túlzottan izgatott, és megpróbál problémákat találni (más néven mókusok, szarvasok, sasquatch… ahem, baxter), hagyja abba a problémát, mielőtt elindul, ha felvágja, még egy rövid ideig is, amíg újra megnyugszik.

9. Poop és Scoop.

Igen, ez nem szórakoztató, ha egy zacskót hordoz, amikor túrázol, de a nyomvonal közepén egy nagy halom kaka nem udvarias.

Ha Baxter felindul a Trail -ről, hogy hosszú pázsitban vagy vastag kefén végezzen szolgálatát – valamilyenhol garantált, hogy nem lépnek fel – nem fogok becsapni.

Véleményem szerint ez az erdőben a túrázás egyik előnye, ahelyett, hogy a környéken sétálna. De általában ugyanazok a politikák vonatkoznak az erdőben, mint bárhol másutt. Vedd fel a háziállat után.

10. Hidrát.

Ha a víz nem áll rendelkezésre víz az ösvényen, győződjön meg arról, hogy vizet hord a kutyájához. Egy nő, akit túrázok, egy kis hátizsákkal, amely egy üveghez és összecsukható edényhez illeszkedik.

Használok egy gulpy-t (egy kombinált palackot beépített edényrel), amelyet derékszíj maradékban hordok a maratoni edzési napjaimból. Hűvös időben egy ital a túra végén elegendő lehet a kutyájának.

Forró napokon több palackra lehet szüksége a túra során (a tapasztalatból való beszélgetés, a túlhevített kedvtelésből tartott kutya kiküszöbölése, ha a vízből kiszáll, nem szórakoztató élmény)

11. Legyen egy törülköző az autójában.

Néhány kutya szeret úszni. Néhányan szeretnek gurulni (potenciálisan undorító dolgokban). Néhányan szeretik a sárot. A túra végén egy gyors dörzsölés később sok takarítást takaríthat meg.12. Fontolja meg a kedvtelésből tartott kutyájának nagy láthatóságú kabátba öltözését.

Kirándulunk egy nagy dánnal, aki a szarvas színe (és mérete). Narancssárga mellényt visel minden túrán, így nem téveszti el a szarvast. Ezenkívül a narancssárga sokkal könnyebbé teszi az erdőben való szemmel tartását (lásd a fenti 5. számot).

13. Van egy elsősegély -készlet az autójában.

Ha felkészült a kisebb sérülések kezelésére, amikor azok bekövetkeznek, elkerülheti a kedvtelésből tartott kutyájának kellemetlenséget és az Ön számára szorongást.

14. Csatlakozzon egy csoporthoz.

Oktatónk célja az volt, hogy minket és kutyáinkat felálljunk a póráz túrázáshoz. Amikor befejeztük az osztályainkat, csatlakoztunk egy e -mail listához az emberek rendszeres túrázása iránt.

Minden este valaki e -mailt küld a listára, mondván: „A kedvtelésből tartott kutyám és én itt holnap reggel itt túrázunk. A cím ez. ”

Aki akar, csatlakozzon a túrához. Fontolja meg az emberekkel való kapcsolatfelvételt az állatorvos, a kutyus napközi, a groomer, az edző, a kedvtelésből tartott áruház, a Facebook csoport révén-bárhol kedves embereket talál. A társadalmi idő jó mind Ön, mind a kutyád számára.

15. Segítsen másoknak.

Mivel a csoportomban mindenki ugyanazon edzési órákon ment keresztül, mindannyian nagyjából ugyanaz a megközelítésünk van a kutyákkal kapcsolatban. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy megosszuk az ajánlásokat, és vigyázzunk egymás kutyáira, ahogy szükségünk van.

Megtanultam, hogy a pórázon kívüli túrázás az egyik legmegfelelőbb dolog, amit a kutyámmal tehetek-mind én, mind ő számára. Azt is megtanultam, hogy csak egy kis gondolkodással és felkészüléssel megbizonyosodhatok arról, hogy ez biztonságos, élvezetes élmény mindkettőnk számára.

Köszönet Patti, Jeremy, Geoff, Nancy és Carolyn -nak, hogy megosztották tippeiket.

Van-e a többieknek, hogy vannak-e póráz-túra ötlete, amelyet meg lehet osztani?

Kérjük, hagyja őket a megjegyzésekben!

Julia Preston egy 129 hektáron található blogger, ahol a vidéki élet és a barkácsolás kalandjairól ír. Ő és férje egy 129 hektáros farmon élnek, a kanadai Ontarioban.

Kapcsolódó hozzászólások:

Hogyan lehet kiképezni kedvtelésből tartott kutyáját, hogy pórázon kívül legyen

Hosszú távolságú futás a kutyájával

Hogyan lehet futni a kutyájával