Macskaelosztó: Könnyen megelőzhető

AddEthis megosztási gombok a facebookfacebookfacebookshare -hez a twittertwittertwittershare -hez a pinterestpinterestpinterestshare -hez a Moreaddthismore -hoz

A macskaelosztó potenciálisan főbb és halálos bélvírus, amelyet általában egy évnél fiatalabb nem oltott cicákban találnak. Ez a vírus, amely sokkal pontosabban Panleukopenia néven ismert, szorosan kapcsolódik a kutyákban található parvovírushoz. A macskás disztamper tünetei közé tartozik az anorexia, hányás és/vagy véres sértő hasmenés. Az érintett macskákban a gyors fogyás és a kiszáradás is megfigyelhető.

Ennek a vírusnak a terjedése általában a széklet/orális útvonalon keresztül történik, és zsúfolt, egészségtelen körülmények között is látható, beleértve a menedékhelyeket és a kedvtelésből tartott állatok üzleteit. A diagnózist általában orvosi vizsgálatok eredményei, valamint a vérmunka, amely szignifikánsan depressziós fehérvérsejt -számot, valamint jellemzően a vörösvértest- és vérlemezkeszámokat tárja fel. Nincs olyan speciális gyógyszer, amely gyógyítja a macskaelosztást, a kezelés általában támogató, beleértve az IV -es folyadékokat, az antibiotikumokat és a kiegészítő vitaminterápiát. A jelentősen érintett cicák prognózisát őrzik. A betegség legalább 16 hetes korig megfelelő cica -oltás révén nagyon megelőzhető. A vakcinázás általában éveket ad a védelem és az immunitás élettartamának.