Dr. Mary Beth Leininger Avma első nő elnökének

ünnepelte, hogy a nagyszerű nőket ünnepelje az állatgyógyászatban

A nők történeti hónapjának tiszteletére az American Állatorvosi Szövetség (AVMA) korábban bejelentette az állatorvosi szakma ismert nők listáját. A GoodNewsForpets közösség különlegessége Dr. Mary Beth Leininger, az AVMA első nő elnöke és a 2018 -as Germinder20 Pink Honoree hatalma. Dr. Leininger története szerepelt a GoodNewsForpets -en.

Dr. Mary Beth Leininger, az AVMA első nő elnöke, 1967 -ben végzett az állatorvosi iskola.

Az AVMA sajtóközleménye szerint a közelmúltban, 1975-ben, a nők mindössze 5 % -át tették ki, és az AVMA tisztjei, végrehajtó testülete vagy tanácsok között nem szolgáltak nők, és csak egy nő, aki az Avma 126 tagú küldöttségének házában szolgált. 2010 -re a nők a szakma nagyjából 50 % -át tették ki, és manapság az Egyesült Államok állatorvosok körülbelül 61 % -a nő, az AVMA igazgatótanácsának 15 tagja közül 6 és az Avma Ház küldöttségének 140 tagja közül 5 nő.

Az AVMA sajtóközleményében megjegyezte, hogy hálás az úttörő és világváltoztató állatorvosokért, és minden olyan nőért, aki segített előkészíteni az utat az állat-, állati és környezeti egészség védelmező állatorvosoknak.

Mivel a mai napig sok állatorvos végezte az állatorvosokat, várhatóan még sokkal hihetetlenebb nőket várnak el a vezetésben. – A szerkesztő megjegyzése.

Dr. Mary Beth Leininger neve Germinder20 Pink of Pink Honoree