A legjobb hal kis tartályhoz: 22 kis hal az édesvízi akváriumhoz

Keres egy új vagy meglévő édesvízi akvárium kis kiegészítését? Megvan a legjobb a tartályához a kis akváriumi halfajtákból. A kis tartályokhoz hasonló halak kevesebb, mint 3 hüvelyk, de vegye figyelembe, hogy ezek közül a fajok közül számos a legjobban, ha egy kis iskolában legalább 3-5 egyed.

Mielőtt új halfajokat keverne, alaposan végezze el kutatását a vásárlás során, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a környezeti paraméterek megegyeznek, és ugyanazok a kompatibilitással rendelkeznek. Az összes új halat külön tartályban kell karanténba helyezni, külön felszereléssel 4-6 hétig, hogy elkerüljék a betegség terjedését.

Mickey Mouse Platy Fish kis tartályhoz

A plathok színes, élő hordozó halak, amelyek nagyon alkalmasak a kezdőknek. Mivel élő hordozó halak, számos hobbisták csak egy halakkal indulnak-ami gyorsan sok halra szorulhat. A Mickey Mouse Platy -t egy nagyon különleges színmintázatnak nevezték el, amely a farokcsomagban képződik.

Egyéb platyfajok közé tartozik a Red Wagtail, a Wagtail és még sok más.

Fajok áttekintése

Közös nevek: Arany Moon Platy, Mickey Mouse Platy, Holdfish

Tudományos név: xiphophorus maculatus

Felnőtt méret: 1-2 hüvelyk (3 1/2 – 5 centiméter)

Várható élettartam: 5 év

Guppi halak kis tartályhoz

A guppi a kis halak -akvárium hobbi sarokköve. Egy másik élő fajtájú faj, a guppy tartályok általában túllépnek az utódokkal a gyakori tenyésztéstől. A legjobb készség, amelyet a Guppy tulajdonosok megtanulhatnak, az, hogy megmondja a különbséget a férfiak és a nők között, hogy megakadályozzák a populációkat a felrobbanástól.

Fajok áttekintése

Általános név: Guppy

Tudományos név: Poecilia reticulata

Felnőtt méret: 2 hüvelyk

Várható élettartam: 2-3 év

Zebra danio (zebrafish) hal kis tartályhoz

Ezek a kicsi, csíkos halak egyike azon kevésnek az akvárium hobbijában, amelyek nem igényelnek trópusi hőmérsékletet. A zebrafish békés, közösségi játékosok, akik szeretik a csoportok iskoláját. A kedvtelésből tartott állatok piacán többféle Danio faj érhető el, különféle színekkel és jelölésekkel.

Fajok áttekintése

Közös nevek: Csíkos Danio, Zebra Danio, Zebrafish

Tudományos név: Danio Rerio

Felnőtt méret: 2 hüvelyk

Várható élettartam: 5 év

Neon Tetra hal kis tartályhoz

Az egyik leggyakoribb édesvízi akváriumfaj a neon tetra. Ezek a halak színes megjelenésükről ismertek, élénkvörös és kék csíkokkal. Félelmetes közösségi halak és iskolák együttesen dinamikus hullámban.

A bíboros vagy a vörös neon tetra egy másik, nagyon hasonló faj. Megkülönböztethetők a sokkal gyakoribb neon tetra -tól a hosszabb vörös hasuk rúdja. A fekete neon tetra hasonló faj, fekete rudakkal a szín helyett.

Fajok áttekintése

Közös nevek: Neon Tetra, Neon Fish

Tudományos név: Paracheirodon innisi

Felnőtt méret: 1 1/2 hüvelyk (4 centiméter)

Várható élettartam: 5 év

Fehér felhő hegyi minnow

A Fehér Cloud Mountain Minnow egy másik kis közösségi hal faj, amely nem igényel trópusi hőmérsékletet. Ezek a halak jól teljesítenek mérsékelt tartályokban, zebrahal és aranyhal mellett, felajánlották, hogy nem snack méretűek. Ezek a halak gyakoriak néhány Aquascape -beállításban, ahol a növényekre összpontosítanak, nem feltétlenül a halak.

Fajok áttekintése

Közös nevek: Danio kanton, kínai danio, fehér felhő, fehér felhő hegyi halak, fehér felhő hegyi minnow

Tudományos név: Tanichthys micagemmae

Felnőtt méret: 1 1/2 hüvelyk

Várható élettartam: 3-5 év

Harlequin Rasbora hal kis tartályhoz

A Harlequin Rasbora egy kicsi, iskolai halak, dinamikus rubin színű. Ezek a derűs halak fényes színű színt adnak az ültetett vagy az aquascaped tartályokhoz. Számos különféle Rasbora faj létezik, amelyek kicsiek és jól teljesítenek a közösségi tartályokban.

Fajok áttekintése

Általános név: Red Rasbora

Tudományos név: Trigonostigma heteromorpha

Felnőtt méret: 1 3/4 hüvelyk (4 1/2 centiméter)

Várható élettartam: 6 év

Serpae tetra hal kis tartályhoz

A Serpae tetra egy kisebb hal, nagy személyiséggel. Ezek a fényes vörös iskolai halak fekete ujjú halak színt kínálnak a természetes tartályképzésekhez. Ezek a halak nagyon aktívak, és gyakorolják, hogy megharapják a barátaikat és a tartálytársaikat.

Fajok áttekintése

Közös nevek: Vér karakter, Callistus, Callistus Tetra, Jewel Tetra, Red Minor Tetra, Red Serpae, Serpa Tetra, Serpae Tetra

Tudományos név: HyphessObrycon Eques

Felnőtt méret: 1 3/4 hüvelyk (4 1/2 centiméter)

Várható élettartam: 5 év

Panda corydora hal kis tartályhoz

A Panda Corydora a leggyakoribb Corydora faj, amelyet a kedvtelésből tartott állatok kereskedelmében látnak. Ezeknek a halaknak fehér vagy áttetsző teste van, kontrasztos fekete foltokkal, így panda-esque színükkel.

Több corydoras faj létezik, hasonló, nyugodt temperamentummal. A fajok fő különbségei a színek és a jelölések. Az összes Corydoras kicsi, békés, alsó lakó, éjszakai halfaj.

Fajok áttekintése

Közös nevek: Panda harcsa, Panda Cory, Panda Corydoras

Tudományos név: CorydoraS Panda

Felnőtt méret: 2 hüvelyk (5 centiméter)

Várható élettartam: 10 év

Glowlight Tetra hal kis tartályhoz

A Glowlight tetrát nem szabad összetéveszteni a Glofish fajokkal. Színeik természetes színmintákból származnak, és genetikailag nem tervezték.

Fajok áttekintése

Közös nevek: Glowlight Tetra, Glolight, Fire Neon

Tudományos név: Hemigrammus erythrozonus

Felnőtt méret: 1 1/2 hüvelyk (4 centiméter)

Várható élettartam: 5 év

Borsó puffoló hal kis tartályhoz

Az akváriumi hobbi újabb kiegészítése, a Pea Puffer a pufferfish család kicsi, de hatalmas tagja. Ne hagyd, hogy kis méretük becsapjon! Ezek a kis halak agresszívek lehetnek, még a saját fajtájuk ellen is.

A borsó puffer nem ajánlott a kezdő hobbiak számára. A megfelelő étrend és környezet elengedhetetlen ezen halak hosszú távú túlélésében.

Fajok áttekintése

Közös nevek: Peaffer, törpe puffer, darázs puffer, Malabar Puffer, Pygmy Puffer

Tudományos név: Carinotetraodon Travancoricus

Felnőtt méret: 1–1 1/2 hüvelyk

Várható élettartam: 4 év

Tigris Barb hal kis tartályhoz

A Tiger Barb egy könnyű hal, amellyel gondoskodni lehet, de nem játszanak jól a közösségi tartályokban. Ügyeljen arra, hogy sokkal agresszívebb tankokban vannak, és sok helyük van úszni.

Fajok áttekintése

Közös nevek: Tigris Barb, Szumátra Barb és Partgelt Barb

Tudományos név: Barbus tetrazona

Felnőtt méret: 3 hüvelyk

Várható élettartam: 6 év

Kardfészek halak kis tartályhoz

A hosszúkás ventrális farok uszonyuknak nevezték el a kardfarkot egy másik élő hordozó hal, amely gyorsan eláraszthatja a kis rendszert. Számos színfajta kardfajta áll rendelkezésre a kedvtelésből tartott halak piacán.

Fajok áttekintése

Általános név: Swordftail

Tudományos név: Xiphophorus Helleri

Felnőtt méret: 3-4 hüvelyk

Várható élettartam: 3-5 év

Német kék kos

Számos faj található a Cichlid családfán belül, de viszonylag kevés, amelyek méretük kicsi. A német kék RAM az egyik ilyen faj, de a kezdőknek nem ajánlott, tekintettel a szigorú vízminőségre és az élőhelyi igényekre.

Fajok áttekintése

Közös nevek: Német Blue Ram, Ram Chiclid, Német Kék

Tudományos név: Mikrogeophagus ramirezi

Felnőtt méret: 2-3 hüvelyk

Várható élettartam: 2-3 év

Buenos Aires Tetra

A Buenos Aires Tetra visszatér az akvárium hobbijába. Ha egyszer elismert növényi étkezőknek, ezeket a színes halakat sokkal inkább az erősen ültetett tartályokban látják, ahol a növényi ételek bőségesek. Ezeket a közösségi halakat könnyen gondozhatják, és számos kezdő hibát elviselhetnek.

Fajok áttekintése

Közös nevek: Buenos Aires Tetra, Diamond Spot karakter, Vöröskereszt halak

Tudományos név: HyphessObrycon Anisitsi

Felnőtt méret: 2 3/4 hüvelyk (7 centiméter)

Várható élettartam: 5 év

Törpe gourami hal kis tartályhoz

A számos Gourami -faj közül kevés van, amelyek kicsik maradnak. Sok gouramis közepes méretű hal, de a törpe Gourami, amint a neve is sugallja, mindössze 2 hüvelyknél van. Más gouramishoz hasonlóan ezeknek a közbenső szintű halaknak a sikeres életre vonatkoznak.

Fajok áttekintése

Közös nevek: törpe gourami, láng gourami, porkék gourami, vörös gourami, naplemente gourami

Tudományos név: Trichogaster ialius

Felnőtt méret: 2 hüvelyk

Várható élettartam: 4 év

Arany (kínai) barb hal kis tartályhoz

Noha ez a hal a vadonban zöld, foglyul tenyésztették, hogy fantasztikus aranyszínű színt mutatjon. Ezek az aktív halak jól játszanak a közösségi tartályokban, de valamivel kevesebbet választanak, mint a trópusi hőmérsékletek.

Fajok áttekintése

Közös nevek: Kína barb, kínai barb, kínai félig csíkos barb, arany barb, zöld barb, félig sávos barb, félcsíkok, schubert barb, hat sávú sávú barb

Tudományos név: Puntius Semifasciolatus

Felnőtt méret: 3 hüvelyk (7 1/2 centiméter)

Várható élettartam: 5 év

Betta hal kis tartályhoz

A betta halak az egyik leggyakoribb kedvtelésből tartott halfaj. Agresszív természetük miatt a férfi bettákat távol kell tartani a többi férfi bettáktól. Egyes női betták csoportokban tudnak megbirkózni, de nem minden. A Betta halak szivárványos színű és farok alakjában kaphatók.

Fajok áttekintése

Közös nevek: Betta, sziámi halak elleni küzdelem

Tudományos név: Betta Splendens

Felnőtt méret: 3 hüvelyk (7 centiméter)

Várható élettartam: 2-3 év

Hachhetfish hal kis tartályhoz

Sokkal kihívásokkal teli és ritka kis halfajokat keres? A Hatchetfish nagyon egyedi, sűrített test alakú, amelyről ismert, hogy szárnyas uszonyuk segítségével a víz tetején repül. Ezek a halak nem kezdőknek szólnak, mert nagyon különleges tartálykövetelményeik vannak.

Fajok áttekintése

Általános név: Márványos Hatchetfish

Tudományos név: Carnegiella Struata

Felnőtt méret: 1–1 2/5 hüvelyk

Várható élettartam: 5 év

Kongó Tetra hal kis tartályhoz

A Kongó Tetra a kis halkategória maximális hosszát tolja, de ezek az iskolai halak szivárványos kiegészítést jelentenek számos tartályhoz. Nyugodt akvárium halak, a férfiaknak hosszabb uszonyuk van, mint a nőstények.

Fajok áttekintéseÁltalános név: Kongó Tetra

Tudományos név: Phenacogrammus Interruptus

Felnőtt méret: 3–3 1/2 hüvelyk

Várható élettartam: 3-5 év

Jeladó halak

A Beacon Fish a Tetra család másik tagja. A fej és a hátsó lámpás tetra néven is ismert, ennek a halnak megkülönböztető rézfoltjai vannak, amelyek hasonlítanak a járművek lámpáira. Ezek a halak a legjobban az alacsonyabb világításban, sok növényi burkolattal.

Fajok áttekintése

Közös nevek: Beacon Fish, Beacon Tetra, Head és Tail Light Tetra

Tudományos név: Hemigrammus Ocellifer

Felnőtt méret: 2 hüvelyk

Várható élettartam: 5 év

Fekete fantom tetra

Az élénk színek helyett a fekete fantom tetra a hosszúkás hátsó uszony sötétebb megjelenéséről ismert. Ezek a halak fantasztikus kontrasztot jelentenek más Tetra fajokkal, akik általában együtt járnak az iskolában.

Fajok áttekintése

Közös nevek: Fekete Phantom Petra, Phantom Tetra

Tudományos név: Megalamphodus Megalopterus

Felnőtt méret: 1 3/4 hüvelyk (4 1/2 centiméter)

Várható élettartam: 5 év

Fekete Ruby Barb

A lila fejű barb néven is ismert, a fekete rubin Barb-nak megkülönböztetett mélyvörös színe van, amelyet általában nem látnak más akvárium halakban. Hasonló test alakú, mint a Tiger Barb (fent), ezek a halak halványsárga testtel kezdődnek, amely mélyül érettséggel.

Fajok áttekintése

Közös nevek: lilafejű barb, lilafejű barb, rubin barb, fekete barb

Tudományos név: Pethia nigrofasciata

Felnőtt méret: 2 hüvelyk

Várható élettartam: 5 év

Lehet, hogy a kis halaknak van kis teste, de ez nem jelenti azt, hogy szükségük van egy kis tartályra! Egyes kis fajok nagyobb tartálykövetelményekkel rendelkeznek a területi képesség vagy a csoportos iskola igénye miatt.

Mielőtt bármilyen új halat hozzáadna egy meglévő tartályhoz, ügyeljen arra, hogy végezze el kutatását, hogy megbizonyosodjon arról, hogy mindenki megbirkózzon, és rendelkezzen a megfelelő vízminőségi követelményekkel, ideértve a hőmérsékletet is.