Hogyan lehet kiképezni a kutyáját, hogy sétáljon egy babakocsival

itt az ideje, hogy egy újabb részlet a sorozatunkban, ahogyan elkészítettem a Canine Baxterünket az első babánk születésére. A mai bejegyzés arról szól, hogy az alapvető baba-tartozék-a babakocsi-és az alapvető pillanat számos kutya-napban-a W-A-L-K.

A Baby Prep sorozat összes üzenetének megtekintéséhez kattintson ide. Egy mutató, hogy ha komoly viselkedési problémái vagy speciális igényei vannak, különösen akkor, ha a csecsemőt hozzáadjuk a családjához, akkor a legjobb útmutatásunk egy jó hírű, profi edzővel való együttműködés.

Hogyan lehet kiképezni a kutyáját, hogy sétáljon egy babakocsival

Képzelje el, hogy sétál egy jó napsütéses napon, a baba csendesen szunyókálva a babakocsiban, a kutya, aki mellette sétál, a mama pihent és lemondott (ez megtörténhet, igaz?).

Ezután vegye figyelembe a flipside -t.

Szűk póráz, anya és babakocsi, amely a járdán cipőcel, miközben a kutya bárhová húzódik, Mama fáj a ráncolódástól, a baba sír, mert duzzadt útja van (vagy még rosszabb, mert a babakocsi felborult!).

A kutya pórázon történő séta nem egyértelmű. A kutya sétálása egy babakocsival még sokkal bonyolultabb, tehát ez minden bizonnyal, amit Baxterrel akartam gyakorolni, mielőtt a baba megérkezett.

Első lépés, laza póráz séta babakocsival

Ne vezesse be a babakocsit, amíg a kutya megbízhatóan nem jár egy laza pórázzal.

A preferált pórázom hat láb hosszú. Úgy gondolom, hogy ez a hosszúság Baxternek szabadságot ad a szimatoláshoz és a kényelmes távolságon, de ez irányítást is ad nekem, ha szükségem van rá.

A babakocsi sétákra való felkészülés során nem javasolom a visszahúzható pórázot. Túl könnyű az ilyen típusú pórázok számára, hogy körbejárjon körülötted, a babakocsi, a fák és veszélyt jelentjen a járás közben.

Szerencsések vagyunk, hogy Baxter már nagyon jó a pórázon. Ha feszültséget érez a vezetésnél, akkor hajlamos a tempóját, ahelyett, hogy keményebben húzza. Időnként azonban emlékeztetőkre van szüksége, hogy nem ő állítja be a sebességet.

Az a technika, amely számomra a legjobban működött, az, hogy egyszerűen abbahagyja a sétát, amikor húzza. Ez általában elegendő ahhoz, hogy emlékezzen rá: „Ó, igaz. Ön ragaszkodott hozzám. És nagyobb vagy, mint én. Azt hiszem, lelassulok.

Ezután, ha újra elkezdi húzni, egy megjegyzés tőlem, mint például: „Figyeld a tempót, haver”, általában elég ahhoz, hogy visszamegyek hozzám és lelassítsák.

Természetes edzési lehetőség történt a terhességem során, mivel a sebességem minden bizonnyal csökkent.

Csak nem tudok olyan gyorsan járni, mint általában. Baxter ennek megfelelően beállt, és sokkal inkább átnézi, hogy látja, hogy csinálok.

Megjegyzés, hogy sok gondozó arra ösztönzi a terhes nőket, hogy tartsák fenn fitneszét a terhességük során.

A terhes kiderítése nem az ideje, hogy elindítsuk az új edzésprogramot, de a szülésznőnk nagyon örült, hogy van egy kutyánk – és ennek okból oka -, hogy kijuthassunk a napi sétákra.

Mint mindig, ellenőrizze a gondozóipari társaságát, hogy ellenőrizze, hogy egészséges döntéseket hoz magának és a babájának.

Ahogy a laza póráz séta gyakorlása volt, néhány értékes parancsot is gyakoroltunk

„Velem velem” – A „Nem, most nem tudsz szippantani a legjobban, sétálni”. Lásd a bejegyzésünket: Növelje a kutya fókuszát a sétákra.

„Várj” – „Ne sétálj, amíg újra elkezdek mozogni”, értékes, amikor a baba egy játékot vagy cumit dob ​​ki a babakocsiból… vagy azon a napon, amikor ez a nem koordinált terhes hölgy a mély hóba került, és először egy sodródásba került az arcon. A hó elég puha volt, hogy a baba nem gurult

„Elég messze” – „Elég messze elmentél az útról. Ne tegyen újabb lépést, és ne húzza, de itt állhatunk és egy percig szimatolhatunk. ”

„Sarok” – azokban az időkben, amikor szükségünk van rá. Jelentése, sétáljon szorosan az oldalamon.

Dönthet úgy, hogy azt akarja, hogy a kutya formális sarokhelyzetben legyen, vagy hogy egy adott oldalán járjon. Miután elsajátította a laza póráz járást, de mielőtt bemutatja a babakocsit, hozzon létre a kutya és a gyakorlat új iránymutatásait, amíg mindkettőjüknek gyakorolják őket.

Számomra, mindaddig, amíg a póráz laza, ez elegendő. I tend not to mind if Baxter is in front, behind or to the side. A babakocsival azonban egy oldalt kell választania, és nem tud körülöttem olyan szabadon tartani, mint régen.

Második lépés, mutassa be a babakocsit a kutyájának

Állítsa be a babakocsit, és hagyja, hogy a kutya megvizsgálja a saját tempójában. Képesnek kell lennie arra, hogy szimatoljon és körülnézzen, amennyit csak akar. Ha különösen idegesnek tűnik, felajánlhat neki néhány csemegét, vagy dobhat néhányat a babakocsi körül, hogy pozitív társulást hozzon létre a DO -jáhozg.

Don’t drop the treats in the stroller. You do not want to encourage your canine to equate the stroller to a treat dispenser and root around when a baby is sitting there.

Go for a walk, but have a pal push the stroller while you walk your canine as normal. This will help your canine to become familiar with how the stroller moves and associate it with his walks.

If your canine seems whatsoever uncertain or nervous, repeat step two as numerous times as needed. You want him to be unwinded and associate the stroller with goodness—like a walk.

Step three, loose leash walking with the stroller & your dog

Once your canine seems comfortable with the stroller’s presence, it’s time to learn to walk with it.

I clocked numerous kilometres—and numerous unusual looks—pushing an empty stroller! before we ever headed out with a baby, I wanted Baxter to be familiar with how the stroller moved and be confident moving with it.

The best way I found to instruct “watch out for the stroller” was to keep pushing, even if Baxter was in the stroller’s path. Being bumped by the stroller or one of its wheels taught him rapidly that he needed to pay attention to where this rollie thing was.

While your hands may be full with pushing the stroller, it’s essential not to attach the leash to the stroller.

No matter how well-trained your canine is, there may be a time where he darts away from you. being able to let go of the leash and not having a danger of the stroller being tipped or dragged is critical.

Initially I put the loop around my wrist and gave Baxter the full length of the leash so that he could relocation around as much as he wanted. However, this gave him so much leash that he could walk best in front of the stroller and wrap us all up.

To acquire slightly much more control, I laid the leash along the stroller deal with to make it a bit shorter. Baxter soon learned he couldn’t walk in front of the stroller and had to stay beside it.

I’m also wishing to find alternatives to walking Baxter with the stroller. This may imply putting the baby in a carrier or finding a gentle hiking spot where Baxter can go off leash and the stroller can still roll.

It may even in some cases imply heading out without baby for some one-on-one time with my dog.

Update: We’ve done some hiking without the stroller!

Me, baby Ellie and Baxter!

Tips for walking your canine with a stroller

1. Master loose leash walking. This basic skill is the most essential step for safe and successful stroller walks. Don’t add the stroller to your walks until your canine reliably walks with a loose leash.

2. use a basic 6-foot leash. This length gives the canine plenty of freedom to relocation around, but also gives you control over your dog. avoid retractable (Flexi) leashes that may get tangled around the stroller.

3. To heel or not to heel. You may decide it’s easiest if your canine is in a heel position or if he walks on a particular side of you. Train this behaviour before introducing the stroller. See our post: ought to I instruct my canine to heel?

4. introduce the stroller slowly. let your canine “meet” the stroller by sniffing it. have a pal push the stroller while you walk your dog. once he seems comfortable, start walking him yourself while pushing the stroller.

5. Do not attach the leash to the stroller. keep everyone safe and keep the leash in your hand. consider a waist leash if you want to keep your hands free.

Me, Ellie and Baxter!

6. Make time to walk without the stroller. use a carrier, go off-leash or leave the baby with a sitter. Walks are some of the most pleasurable time Baxter and I have together.

I’m looking forward to sharing those with baby and finding ways to make them pleasant for all of us.

Do you have any suggestions for walking a canine while pushing a stroller?

What techniques have worked for you for teaching loose leash walking?

Julia Preston is a blogger at Home on 129 Acres where she writes about her adventures of country living and diy renovating. She writes frequently for That Mutt.

Kapcsolódó cikkek:

Get your canine to pay attention off leash
Should I instruct my canine to heel?
First greeting between canine and baby