Egy csomó és dudor az idősebb állatokban

AddEthis megosztási gombok a FacebookFaceBookBookShare -hez a TwitterTwitterTwittershare -hez a pinterestpinterestPinterestshare -hez a Moreaddthismore29 -hez

Ahogy a kutyák öregednek, nagyon gyakori, hogy a bőr fölött, vagy a bőr alatt érezhető különféle csomók és dudorok megjelenését. Egyes kutyáknak több növekedése lehet az egész testben. Valójában a kutyákban a bőrnövekedés előfordulása valószínűleg sokkal magasabb, mint az embereknél. Szerencsére ezeknek a növekedéseknek a jóindulatúak, például szemölcsök, ciszták, bőrcímkék és lipomák néven ismert zsírdaganatok. Míg a jóindulatú növekedések ezen csomók nagy többségét tartalmazzák, a rosszindulatú rákok, amelyeket árbocos sejtdaganatoknak hívnak, bizonyos esetekben más növekedést utánozhatnak. Ha kétségei vannak, akkor a csomó állatorvosi vizsgálata és tűszívása gyakran megkülönbözteti az hízósejt daganatokat az itt leírt sokkal gyakoribb jóindulatú növekedéstől.

20 éves orvosi tapasztalat után, mind holisztikus, mind hagyományos állatorvosként, meg vagyok győződve arról, hogy a felnőtt és az idősebb állatok túlzott oltása jelentős szerepet játszik ezeknek a növekedéseknek a számában. Valójában a thuja homeopátiás gyógyszer gyakran nagyon hasznos ezen esetek számos kezelésében, és ez az egyik legfontosabb gyógyszer a vakcinázás által okozott betegségek kezelésében.

Noha a veszettség -oltást illetően kell betartani a törvényt, határozottan javasolnám, hogy kihagyja más alapvető vírusos oltások, például a parvo és a distemper -et a korábban oltott felnőtt állatokban. Szerencsére vannak olyan vér oltási ellenanyag -tesztek, amelyek benyújthatják a meglévő immunitást, elkerülve ezzel a már nem szükséges oltások megadását.