Segített -e kutyája a rákos utazásában?

AddEthis Sharing Buttonsshare a facebookfacebookfacebookshare -hez a twittertwittertwittershare -hez a pinterestpinterestpinterestshare -hez a MOREADDTHISMORE19 -hez

A Nemzeti Rák Intézet szerint minden öt ember közül kettő életük során egy bizonyos ponton diagnosztizálják a rákot. A diagnózistól kezdve a kezelés és a gyógyulás között gyakran sok ember osztja meg ezt a rákos utazást – a rákot diagnosztizált személy, családjuk és barátaik, orvosok, ápolók, terapeuták és még sok más. És a háziállatokkal rendelkezők számára háziállatuk a kényelem, a támogatás és a motiváció fontos forrásaivá válhat.

A pszichológiai szorongás, a fáradtság és a fájdalom a rákos betegek által tapasztalt leggyakoribb tünetek, és ezeknek a tüneteknek a csökkentése a rákkezelés fontos részét képezi. Ezen tünetek mindegyike javul, amikor egy kedvtelésből tartott kutyával vagy macskával töltött időt. A Social Casework folyóiratban közzétett kutatási tanulmányban Irene Muschel ismertette, hogy a rákos emberek miként találtak kedvtelésből tartott kutyákat és macskákat a félelem, a magány, a tehetetlenség és a szorongás csökkentésében. Bizonyos esetekben a rákos emberek arról számoltak be, hogy könnyebb kapcsolatba lépni és megterhelni magukat háziállatukkal, mint a barátokkal vagy a családdal.

Az orvosok még megkezdték a terápiás kutyák bevonásának előnyeit a rákkezelés során. Például egy tanulmány megvizsgálta a terápiás kutya hozzáadásának hatását a helyiségbe, ahol az emberek kemoterápiát kaptak. A stressz és a pulzusszám szignifikánsan csökkent azoknak az embereknek a körében, akik a terápiás kutyával kemoterápiájukat kapják a szobában, összehasonlítva azokkal az emberekkel, akik a kutya nélkül kemoterápiában vannak. A depressziós pontszámok 33 százalékkal csökkentek azokban az emberekben, akik a terápiás kutyával kemoterápiát kaptak a helyiségben. A fizikai tünetek változatlanok voltak, amikor a terápiás kutya jelen volt, összehasonlítva a 31 százalékos romlással, amikor a kemoterápiát kutya nélkül adták.

A hónap későbbi szakaszában az orvosok megtanulják, hogy a terápiás kutya hozzáadása a rákkezelési programokhoz hogyan javíthatja a betegeik eredményét, az új könyvemben, a Therapy Dogs in Cancer Care -ben. Jelenleg egy új könyven dolgozom a rákos emberek számára arról, hogyan lehet behatolni a kutya gyógyító erejére.

Ezt az új könyvet a rák és a kutyád címe. Útmutató a kedvtelésből tartott állatok gyógyító képességéhez a rákkezelés, a gyógyulás és a túlélés során. Ez a könyv magában foglalja az orvosi kutatást, amelyben bemutatja, hogy a háziállatok hogyan segíthetnek a rákos utazás során, gyakorlati tippeket a kutya gyógyító képességének felhasználásához a rákkal kapcsolatos tünetek csökkentése érdekében, és személyes történeteit azoktól az emberektől, akiket a rákos utazásuk során vezettek. póráz. Jelenleg történeteket és fényképeket gyűjtök, hogy belefoglaljam ezt az új könyvbe. Ha van egy olyan története, amelyet meg szeretne osztani arról, hogy a kutyája hogyan segített neked vagy más rákban, kérjük, tudassa velem.

A háziállatok egészségügyi előnyei