Doberman fülbevágás: A Doberman Pinscher fülének dokkolása

A Doberman Pinscher a Doberman Canine Breed neve. Széles körben ismert erejéről, biztonsági képességeiről, valamint a nemes megjelenéséről. A Doberman fülbevágás hozzáadott értéket és látványos megjelenést ad.

Eredetileg a Doberman Pinschersnek a biztonsága és a praktikusság érdekében csökkentette a fülét. Ma a szokást a tulajdonos kedveli.

Louis Dobermann a 20. század elején német adót gyűjtő volt, aki egy kutyafajtát hozott létre, hogy vele együtt járjon. Dobermannnek szüksége volt egy félelmetes kutyára, amely megőrizné őt a tolvajok és a vadon élő állatok ellen is, miközben utazásai során.

A kutya feltűnő megjelenése sima tulajdonságok, lejtős fülek, valamint dokkolt farok miatt van.

A Doberman fülbevágás története és hagyománya

Az 1600-as évek végén a füleket az első nagyjátékos vadászkutyáknál nagyon megvágták, hogy megvédjék őket a ragadozóktól és a harcoktól is. A támadók füleket is kaphatnak, és más állatokat is haraphatnak.

Egyszerű a vékony füllap (vagy a bőr) vágása vagy elszakítása, valamint rendkívül kihívást jelenthet a gyógyuláshoz. A kicsi, finom fülek megsérülhetnek a Bramble -vel és a kefével történő futással.

Noha a mai fülbevágások sokkal inkább a fülét érintetlennek hagyják, hogy azok, amelyek 400 évvel ezelőtt készültek, mint ők, a kivágott megjelenés számos fajta széles körben ismert jellemzője.

Dobarman Pinscher bevezetése

A felnőtt Doberman Pinschers vállán 26-28 hüvelyk magas, és 60-100 fontnál értékel. A Doberman Pinscher ék alakú feje van, valamint a fülét is kivághatják vagy nem lehetett kivágni.

Az a természetes módszer, amellyel a füled sokkal nyitottabbnak tűnnek, az, hogy engedje le a farkát, és hagyjuk őket. Ezt a kutyafajtát a Doberman Pinscher Breed Guide ismerteti.

A Doberman fülhéjú meglehetősen gyakori. A fülbevágás magában foglalja az alkatrészek kiküszöbölését a kutya füléből, valamint a felállított fülek előállítását. Ezt az eljárást általában Doberman kölyökkutyákon hajtják végre 8 és 12 hetes kor között.

A fülek széleit ezután megvágják. Miután a fülek gyógyulnak, nehéz felületre ragasztják őket.

Ez garantálja, hogy a fülek egyenesen maradjanak. Az állatorvosnak, akinek tapasztalata a fül vágásában tapasztalt, a fülképtésnek kell végeznie. Fedezzen fel sokkal többet a kutyák fülbevágásáról a kutyák fülvágásánál.

A Doberman Pinscher megjelenése

A Doberman fülbevágás az a folyamat, amely miatt a Doberman fül egyenesen áll. Beszélünk a kiváltókról, valamint a fül kivágásának technikáiról. Beszélünk a fülhúsítás előnyeiről és hátrányairól, valamint pontosan arról, hogy ez hogyan befolyásolja a Doberman-kutyáját.

A Doberman Pinscher -t, az USA -ban a Doberman Pinscher -t az irányított füle miatt értik. Az embereket gyakran meghökkentik, amikor azt találják, hogy a Doberman fülek nem állnak fel vagy nem irányítanak természetes állapotukban.

A Doberman -ban nem gúnyos fülek hasonló fülkebereléssel rendelkeznek, mint a Labrador -retriever. Ez a fajta teljesen más megjelenést biztosít.

A Doberman Pinscher -t eredetileg őrkutyaként hozták létre. Általában a világ egyik legjobb biztonsági kutyájára gondolják.

A nem kivágott fülükkel a Dobermans teljesen eltérő megjelenésű. A fülbevágás a Doberman karakterének és identitásának nélkülözhetetlen része. A Doberman Pinschereket gyakran a vágott fülük határozza meg.

Sokan úgy vélik, hogy ez javítja a fajta egyedi megjelenését. Számos fülstílus létezik. Hosszúak és alakjuk is eltérőek lehetnek. Háromféle fülbevágás létezik: a rövid, közepes és hosszú. Az alapvető show -termés a leghosszabb.

Doberman fülbevágási eljárás

Az eljárást általános érzéstelenítés mellett végezzük, és körülbelül 30 percig tartanak. Miután öt -hat hónapig ragasztották, a füleknek fel kell állniuk. Néhány doberman azonban akár egy évig is eltarthat, amíg a fülük egyenesen áll.

Ez különösen igaz a hosszabb fülnövényekre. Az emberek a hosszú gyógyulási folyamatot kegyetlennek és feleslegesnek tekintik.

A megfelelő utógondozás elengedhetetlen a fertőzés megelőzéséhez, valamint garantálva, hogy a fülek egyenesen maradjanak a fülnövelő műtét után. A tulajdonosnak nem kell szükség az ilyen tartós utógondozás kezelésére.

Levágott fülek a biztonsági kutyákban

A dobermanok izmosak és gyorsak, valamint hitelességük van, hogy félelem nélküli és heves. Noha a dobermanokat gyakran agresszívnek tekintik, ez általában azért van, mert a tenyésztés és a kiképzés miatt is.

A dobermanok sokkal védekezőbbek, mint a természetüknél fogva agresszív, tehát a kortárs tenyésztők megpróbálják csökkenteni antagonista tulajdonságaikat. Hűségesek, engedelmesek, valamint intelligens kutyák, amelyeket kiképezhetnek.

Más biztonsági kutyákhoz hasonlóan, a Doberman Pinscher -t a show hangjában vezette a vágott fülekkel, valamint egy dokkolt farkával, hogy megmutatja annak eredeti funkcióját, valamint a funkciót. Vannak, akik ezt a szokást akarják tartani, míg mások úgy döntenek, hogy véget érnek.Doberman kölyökkutya fülek

Valószínűleg felfedezheti a Doberman kölyökkutyák fülét a természetes meghatározásban, amikor odamegyek hozzájuk.

Doberman Pinscher kölyökkutyák fülei nagyok és arányosan hosszúak, fejük méretének megfelelően. A fülük puha, selymes, mind benne, sima és rózsaszínű. Ez a szín módosul, mivel a kutyák öregedése és a puha haj belső rétege kialakul.

Előfordulhat, hogy a kölyökkutyáját kivágja, mielőtt hazaviszi. A tenyésztője azt sugallhatja, hogy az állatorvos tette.

Lehet, hogy a kölyökkutyát természetes fülekkel hagyhatja, ha nem vágták le őket. Érdemes megvizsgálni ezt a lehetőséget, mivel a fülbevalás és annak következményei nehéz lehet.

Doberman fül kivágott

Ha a fülüket nem vágják le, a fülük alakja nem módosul, amikor felnőnek. Csak a műtéti beavatkozás változtathatja meg a fülük megjelenését. Számos választási lehetőség van az ilyen típusú műtétre.

Különböző Doberman fülnövények

Három fajta fülrengést kínálnak a dobermans számára. A fegyveres erők vagy a munkaerő a legegyszerűbb és legrövidebb a fülek kiképzéséhez, hogy egyenesen álljanak.

A show -termés fülének hosszú, íves alakja van. Számos hónapig tart, amíg egyenesen, valamint gyakorlatilag egész évig tartanak. Ez az alak a belső fül és a fülcsatorna alátámasztja.

A közepes növény a show és a fegyveres erők hossza között esik. Egyes kutyák extra műtéti kezelést igényelhetnek, ha a műtéti kezelés kudarcot vall.

Doberman fülek – választható műtét

A fülbevágás választható műtét lehet. Kozmetikai sebészeti kezelés, amely megváltoztatja a fülek alakját kutyákban. Ez egy kozmetikai eljárás, amelynek kis előnye van a kutya számára.

A fülbevágás kiemelkedő módszer ebben a fajtában, különösen az Egyesült Államokban. Ennek ellenére ellentmondásosnak bizonyult. A fülbevágást számos országban betiltották, ideértve az európai országok többségét is.

A Doberman kölyökkutyát a fülbevágási folyamat során érzésteleníteni kell. Ezután eltávolítják a kutya fülének hajlékony részét. A fülét a szélek körül ragasztják, hogy garantálják, hogy egyenesen áll.

Ezt az eljárást 6 és 12 hetes kiskutyákon lehet elvégezni. A fülben lévő porc 12 hét után megkeményedik, valószínűtlen, hogy a fülek valaha is egyenesen állhatnak.

Az üzenetek a kölyökkutya fülében maradnak, amíg önmagukban nem állnak. Néhány hétbe telhet, azonban akár egy évig is eltarthat.

A Kanadai Állatorvosi Orvosi Szövetség (AVMA), valamint az Amerikai Állatorvosok Szövetsége bármilyen típusú műtéti változtatással szemben áll, amely nem kedvező a kutya számára vagy kozmetikai okokból.

Ezt a műtéti kezelést az Egyesült Államokban nem olyan számos állatorvos végzi, mint amennyire alkalmazott. A fülbevágást szintén már nem tanítják az Egyesült Államok állatgyógyászati ​​főiskoláin.

Miért kivágják az emberek a Doberman fülét?

Az American Kennel Club, a fajta szervezet, továbbra is támogatja a fülbevalás módszerét a hagyományos fajta előírások védelme érdekében.

Noha a fajtájkövetelmények módosíthatók, már megváltoztatták azokat azokban az országokban, amelyekben a Banear Cropping -t, ez nem teszi erős nézeteltérésnek a műtéti eljárás folytatása érdekében.

Van macskád? Ne hagyja ki a lehetőséget, hogy az életed legjobb barátja legyen: egy szőrös barát.

A Doberman Pinscher Club of America meghatározza, hogy a fülbevágás két okból megtehető. Először is, a kivágott fül előnyt jelent a kutya számára a támadóval való konfrontációban, mivel kevesebb a feljutás.

Ez sok háziállat számára nem jelent problémát, még akkor is, ha igaz volt. Hasonlóképpen a biztosítás azt állítják, hogy a helyesen felállított fülekkel rendelkező kutyák sokkal pontosabban találhatók a zajforrásoknak, mint a leesett fülekkel rendelkező kutyák. Ezt a biztosítási igényt nem támasztja alá a tudományos bizonyítékok.

Doberman fül egészsége

Lehetséges, hogy hallotta, hogy a fülfertőzésekkel rendelkező dobermans sokkal valószínűbb, ha a fülük nem helyezkedik el helyesen. Ennek a hitnek a támogatására azonban nincs bizonyíték. Ez a fajta nem különösebben érzékeny a hallásvesztésre vagy a fülfertőzésekre.

A fülbevágás olyan módszer, amellyel a kutya sokkal magabiztosabbnak tűnik. Néhányan azt akarják, hogy a Doberman megfélemlítse. Az egyik kutatási tanulmány kimutatta, hogy a dobermanokat vágott fülekkel sokkal dominánsabban és agresszívebben érzékelték.

Doberman kivágott fülek és természetes

A Doberman fülhéjjal számos országban tilos. Számos oka van annak, hogy ez a módszer már nem népszerű. Az állatorvosok vagy más állati szakemberek nem javasolják a fülbevágást.

Ezt kiegyensúlyozni kell a leendő veszélyekkel szemben. A Doberman fülének kivágása káros lehet az egészségére. Ez a felesleges módszer nemcsak a kutya számára kellemetlen, ugyanakkor a fertőzés és az érzéstelenítés problémái is veszélyt jelentenek.

A Von Willebrand -kór, a véralvadást befolyásoló vérzési állapot tipikus állapot a Dobermans -ban. Ezt a feltételt a vérlemezke funkció hibája váltja ki, amely rAz oktatás a Blood képességét a véralvadáshoz.

Egy tipikus orvosi felfedezés a műtétnek megfelelő extrém vérzés. Súlyos esetekben a kutyák meghalhatnak a műtéti eljárások hatásaitól. A dobermanoknak nem szabad a fülüket vágni. A műtéti kezelés rendkívül veszélyesnek bizonyulhat.

Ez egy kihívást jelentő és időigényes folyamat lehet a műtét utáni ellátás nyújtása. Lehet, hogy számos hónapig gondoskodnia kell a kutyájáról, ha a tartós termést választja. A hosszú gyógyulási folyamat sokkal kellemesebben mutathat, mint a kutyák tényleges műtéti kezelése.

A kutya szintén úgy érzi, hogy nem képes kölcsönhatásba lépni más kutyákkal, a fülük vágása óta. A kutya a fájdalom és a szenvedés után véglegesen hegesedhet.

Utógondozás, valamint fülbevágás

Az eljárás nagyjából 30 percig tart, és általános érzéstelenítés alatt történik. A Doberman fülében tapasztalattal rendelkező állatorvosnak elvégeznie kell a műtétet. Ennek hosszú útra lehet szükség, mivel nem minden állatorvosnak kínálnak a műtét végrehajtására.

A füleket tisztítják és varrották. Egyes állatorvosok azonnal ragasztják a füleket, míg mások várnak, amíg a sebek meg nem gyógyulnak.

Számos módszer létezik a közzétételre. A fülek védelme érdekében a szalagot a feje fölé helyezik. A ragasztás akár 6 hónapig is eltarthat, valamint a tartós növények akár egy évig is eltarthatnak. Ez a hosszú gyógyulási folyamat rendkívül kellemetlen lehet a kutyák számára, valamint a megfelelő utógondozás igényei. Rutin öltözködés módosítására van szükség annak megakadályozására, hogy a sebek megfertőződjenek.

Doberman fül tiszta

A Doberman füleket minden más nap gondosan meg kell tisztítani csecsemőolajjal, valamint egy darab papírral. Bármely típusú károk elkerülése érdekében az állatorvos pontosan megmutatja, hogyan kell megtisztítani a kutya fülét.

Hasonlóképpen megvizsgálhatja a fertőzés, az atkák vagy a szélsőséges viasz felhalmozódásának bármilyen típusát. Beszéljen az állatorvosával, ha a kutya a fülükhöz kezd karcolni, rázza meg a fejüket, vagy ha a fülük körüli terület vörösre fordul.

Doberman fülbevágás: Előnyök és hátrányok is

A Doberman Pinschers fülét természetesen nem irányítják, hanem egyenesen, hanem inkább szélesek és hajlékonyak. Egyesek úgy vélik, hogy a fülbevágás a fajta identitásának része.

Egyesek azt sugallják, hogy a kivágott fülek segítenek a kutya jobban meghallgatásában, vagy csökkentsék a fülfertőzések kialakulásának veszélyét.

A Doberman fülének kivágásának egyetlen oka a követelmények vagy esztétikai okok megmutatása. A kölyökkutya nem követeli meg ezt az eljárást, ha nem tervezi, hogy megmutatja kutyáját a versenyen.

Annak ellenére, hogy a fülbevágást nem lehet tiltani az Ön területén, kevesebb állatorvos végzi ezt az eljárást. Ez egy drága eljárás, amely fantasztikus fájdalmat okozhat a kutya.

A műtét utáni ellátás számos hónapot is igénybe vehet, valamint a tulajdonos kötelezettségét is. Még akkor sem biztos, hogy a műtéti kezelés sikeres lesz. A dobermans látványosnak tűnik a természetes fülekkel, és biztosak vagyunk benne, hogy egyetért. Szeretnénk hallani véleményét a Doberman fülbevalóról a megjegyzés szakaszban.

Hang utáni bemérés

A vágott fülek sokkal inkább egy tipikus kutyafülenek. A floppy fülek a természet rendellenességei. A rókákkal kapcsolatos kutatási tanulmány kimutatta, hogy a fül leesése a háziasítás mellékhatása.

A kivágott fajták egyes rajongói úgy vélik, hogy az állványos fülekkel rendelkező kutyák sokkal jobban hallhatók, mint a hajlékony fülű kutyák. Ennek oka nem a nagyobb fülnyílás miatt, mivel nagyobb képességekkel rendelkeznek, és hangokat találnak.

Higiénia és egészség

A régóta eldobott fülek fülfertőzést okozhatnak. Ennek oka az, hogy a vastag fülbőr csapdába ejti a nedvességet. A Doberman füleknek nincs sok hossza vagy súlya, így a fertőzések nem olyan gyakoriak.

A Doberman fülek azonban általában rövidebbek és sokkal tisztábbak, mint a hosszabb fülük. A kivágott fül kevésbé valószínű, mint egy gúnyos fül, amely hemóma létrehozására szolgál, amely véres zseb a fülbőrön, amely fertőzést eredményezhet.

Ennek általában műtétre van szüksége. Egyes esetekben, különösen az allergiás kutyák esetében, a fülek hasításának és vérzésének javaslatait eredményezhetik. Ezek a sérülések rendkívül kihívást jelenthetnek a gyógyuláshoz, mivel a fej minden rázása újra megnyithatja a megosztott javaslatokat. A növénytermesztés szélsőséges esetekben választás.

A növénytermesztési folyamat

Ha egy kiskutya 7-16 hetes kor között van, egy állatorvos fülbevágást végez. Az általános érzéstelenítést a műtét végrehajtására használják. A kölyökkutyák lehetővé teszik, hogy délután vagy másnap reggel házba menjenek.

A fülek megvágása és a szélek varrása után sok állatorvos a füleket egy csészére vagy habblokkra ragasztja, hogy közvetlenül megőrizze őket, miközben gyógyulnak. A fülek egyenes állása érdekében a szalagot a fülekhez kell használni, miután az öltéseket eltávolították.

A ragasztás az esettől függően több hétig vagy akár egy évig is tarthat. A tulajdonos elkötelezettsége a fülek helyes ragasztásáért elengedhetetlen az EA állásának sikeréhezRs.

Megfontolások

Az AKC Doberman alapvető alapra vágott fülre van szüksége. Azonban,