Cockatiel szokásai – A szórakoztató madár

A Cockatiels társadalmi és bölcs madarak is, valamint kiváló háziállatok lehetnek. Ha azt tervezi, hogy szerezzen egyet, akkor ez az útmutató meglehetősen előnyös lesz az Ön kedvtelésből tartott testbeszédének megértésében … Cockatiel viselkedése….

Miért más a Cockatiel szokásai?

A Cockatiel egy madár, amely ebbe a kakatoo háztartásba tartozik. A tudományosan Nymphicus hollandicusnak nevezik, azaz azt jelenti, hogy „minden új holland istennő” A madár Ausztráliában őshonos, valamint gyakran látható a bozókokban, a bushlandekben, valamint a nemzet vizes élőhelyeiben.

Ez egy trópusi madár, szintén híres vonzó címeréről, az ajkaiból származó sugárzó narancssárga foltról, valamint a hosszú hosszú farkáról is.

A vadonból a madár leginkább szürke színű, azonban néhány kezdő fajtát őszibarack, sárga, narancs, szürke vagy vörösesben fedeznek fel. A háziasított madarak élettartama általában tizenöt és huszonöt évtized közötti fajtákat.

Cockatiel szokások bevezetése

A cockatiels intellektuális és társadalmi madarak, amelyek elbűvölhetik tulajdonosukat, szórakoztató karakterük, szeretetük és nyugalom felhasználásával. Ez a madár élvezi a tulajdonosának üzleti tevékenységét, ezért rendkívül gyakran észreveszi, hogy a tulajdonos vállát vagy fejét sodrja.

Ezt a madarakat szintén megértik, hogy meghatározzák egyedi hangulatait, közvetlenül az örömteli, kíváncsi, félelmetes, a betegek vagy depressziós között, a saját fején lévő megemelkedett tollhéjjával.

24 fajta cockatiels, amelyekről még nem hallottál

24 fajta cockatiels, amelyekről még nem hallottál

Ez egy rendkívül egyszerű útmutató a cockatiel -jellemzők, valamint az általuk bemutatott szokások számára. Ez lehetővé teszi, hogy megértse, mi a hajlam, valamint az érzéseid, amelyeket a Cockatiels demonstrál.

Ahogy hosszú ideig tölti a saját haverját, elkezdi megfigyelni a különféle tevékenységeket, valamint tippeket, hangokat, mozdulatokat, valamint a válaszokat. Összeállítottam a leggyakoribbak listáját.

Cockatiel szokásai – testbeszéd és hangulatok

A Cockatiel viselkedésének felismerése kissé zavaró lehet egy új tulajdonos megszerzése. Másrészt, a megértés és a megértés rendkívül legfinomabb technikája az, hogy helyesen figyeljük. Egy idő alatt elkezdi megérteni, hogy a madár miért cselekszik ebben a módszerben, és pontosan azt is, amire szüksége van.

Ezek élénk és energikus madarak, valamint a hanggal és a viselkedéssel való szembeszökés nélkül kommunikálnak. Az elme botlálása, a karcolás, valamint a csőr megszorítása, fejjel lefelé lógva, valamint a farok megsemmisítése néhány a szokásos viselkedési tulajdonságok közül, amelyeket a madáron észlelhet.

Cheat őrlés: Cockatiel viselkedés

A csőr csiszolása valóban misztikus viselkedés, amely arra utal, hogy a madár éjszaka fog rúgni, pihenni, vagy kimerült vagy nyugodt. A madár szintén szűrheti ezt a viselkedést, hogy megakadályozzák a szövetek fejlődését, valamint a felső és az alsó mandiblatok lebomlását.

A frissen szárított faágból készült rágcsálók, mint például a levendula, a fűzfa, a dió, az alma stb., Folytathatják a madarat a saját csőrének őrléséből. Az utóbbi okból.

A címer nevelése: Cockatiel viselkedés

Mint az a módszer, amellyel az emberek felvonják a szemöldökét, vagy félelmetes vagy félelmetes szemeket tágulnak, ez a madár szintén szűri ezt a kijelentést azáltal, hogy növeli a címerét a saját fejében. Lehet, hogy a madár rémülhet bármi, mint más lények, kóbor állatok, vagy akár élettelen dolog, ami kínossá teszi.

Sőt, abban az esetben, ha a madár felborul vagy csalódott, akkor az elméjével ellentétben elkezdi ellapítani a címerét. Ilyen esetekben megakadályozza, hogy a ketrec közelében legyen, és kezdje el a kedvesen beszédet a madárba, megmutatva, hogy nincs semmiféle szándéka annak megsértésére.

Fejjel lefelé lóg: Cockatiel viselkedés

Az új tulajdonosok általánosan észrevett szokás, hogy a tuskók az lenne, ha fejjel lefelé lógnak a szárnyakkal és a faroktollokkal. Időnként a madár emellett élesen lecsaphatja a szárnyát. Ez a viselkedés azt jelzi, hogy a madárnak permetre van szüksége, vagy magában foglalja a fürdés erőteljes vágyát.

De abban az esetben, ha a madár meg akarja szűrni, vagy még mindig tojáskapcsolóra helyezi, akkor ez a magatartás olyan figyelmeztetés, amelyet arra követel, hogy ne jöjjön a saját ketrecjéhez, különben harapjon.

Sikoltozás: Cockatiel viselkedés

A dédelgetett kedvtelésből tartott állatok kiabálásának és a sikoltozásnak a megtekintése megfélemlítheti, hogy a tulajdonos megszerzése, azonban az ilyen viselkedésnek sok más oka van, például a környezet káros eltolódása, vagy a ketrecben a szélsőséges zajmennyiség.

Lehet, hogy a madár sikoltozni kezd, ha éppen egyedül hagyja a madarat, és szintén a madár sem egyre megfelelő alvás, szintén egy tipikus cockatielnek legalább 10–12 órát kell aludniuk minden nap –

Túlzott ásítás: Cockatiel viselkedés

Egy másik titokzatos viselkedés, amelyet meglehetősen gyakran láthat, a bevezetésA csőr túlzott ásítva. Ennek magyarázata az lehet, hogy a madár azt reméli, hogy több oxigént kap, és feloldja a fülét a nyakát a porból vagy az allergiából.

De abban az esetben, ha a túlzott képzés eltűnik, a felesleges fejjel vagy akár a fejszivattyúval együtt, ne engedje le, mivel ez a sinus fertőzés, vagy akár bármilyen típusú légzési kérdés mutatója lehet.

De abban az esetben, ha a madár lábujjai forróak, azt sugallja, hogy boldog és egészséges is, mivel az elegáns lábujjak azt jelzik, hogy a madár boldogtalan, rémült vagy beteg marad.

Cockatiel címer bizonyítéka

Fele felfelé;

Ez akkor van, amint a címer sem fel, sem lefelé. Ez gyakran azt mutatja, hogy a kakaszok örömteli anyagi hajlammal bírnak.

Felfelé;

Ez azt a jelzést mutatja, hogy a kamatláb nagymértékben megkapja ennek a cockatielnek az érdeklődési arányát, és a címer felfelé nem van teljesen meghosszabbodva.

Teljesen felfelé;

A címer teljesen felfelé és hosszabb ideig tart előre. Ez akkor van kiállítva, amikor szorongó és félelmetes is, valami felboríthatott.

Lakás;

Ez egy olyan mutató, amely dühös és potenciálisan versenyképes. Hajlandó támadni …

A Cockatiel (Cockatiel Behavior) általános viselkedési jelzései

Szív alakú szárnyak megjelenítése;

Nagyrészt a férfi kakasból kiállított a férfiasság mutatója. Egy kakas, aki ezt csinálja, megőrzi a végtagjait a testéből, és tartja a fejét, és fizikai alakot fejlődik ki, amikor alulról nézi.

Ezt el lehet tartani, ha néhány ugrás körül van. Ennek elvégzése a törzs méretétől függ, és szintén kiabálja a nőies Cockatiel -t, vagy te, mint te.

Vékony és sovány keresés;

Ennek csak egy gyors és ritkán látott attribútumnak kell lennie. Ha a kakasát karcsú és vékonynak tűnik, mindig figyeljen meg az állatorvosra. Az alapvető Cockatiel -szokások néha soványnak és rozsdásnak fogják előállítani magukat, amikor félnek vagy idegesnek tűntek.

Általában növelik a címerüket, magasan állnak, majd elcsavarják az összes tollat, és szívják őket a test közelében. Majdnem olyan, mintha a lélegzetüket tartanák.

A shuffle;

Ez egy repülés előtti lépés. Hagyták, hogy a szárnyak kissé megjelenjenek az emberi testtől, és kissé csökkentsék testüket, miközben előrehaladnak, és szorongó módon hátrafelé haladnak. Valamivel olyan, mint egy Wiggling Shuffle (például egy kocogás), amíg repülnek.

A Baby Cockatiels feltárja, hogy ha rendkívül első alkalommal kell repülni. Néhány kakaszos, akik jól megértik Önt, akkor ezt felfedi, amikor azt szeretné, ha felveszi őket, vagy elviszi őket … ez pozitív módon mutatja a Cockatiel szokásait.

A ketrec körüli ingerlés;

Ez hasonló a ketrecbe helyezett tigris látásához … oldalról a másikra barangolnak a ketrecben lévő sügéren. Ezt nagy szándékkal lehet megtenni, valamint néhány hangos hívással együtt.

Alapvetően a Cockatiels szeretne engedélyezni ebből a ketrecből, vagy akar valamit, ami van, akkor előfordulhat, hogy megvan a preferált élvezetük, és megkövetelhetik azt.

A negatív kedvezőtlen ingadozás;

A vállak a fejével együtt növekszenek, hasonlóan a Crest Up -val. Néhány sziszegés gyakran javítja az orr fújását.

Ez általában azt jelenti, hogy a Cockatiel nem elégedett a körülményekkel, esetleg le kell zárnia, vagy valami más idegesíti/megijeszti őket.

A denevér előadása;

Női cockatiel -ek bebizonyították ezt az akciót, amikor idegesek. Potenciálisan, mivel ebből a ládából akarnak, vagy nem gondoskodott nekik megfelelő figyelmet. Ami valójában… lényegében olyan, mint egy denevér, fejjel lefelé lógva a láda teteje felé, a farkát a külső és mozogva.

WC -edzés;

Ez a mozgalom költői. Alapvetően kissé hátrafelé haladnak, és hátráltatják a hátsó végét, és elengedik az esést. Inkább ezt teszik, amikor egy sügérből kiszivároghatnak, bár mindenhol meg fogják csinálni.

Nem egyszerű előkészíteni őket, hogy egy biztos helyen menjenek a fürdőszobába, mivel naponta 20 -szor több mint 20 -szor cselekszenek. Ugyanakkor megértve, hogy mit fognak tenni, akkor képes lesz arra, hogy irányítsa … még néhány újságban is megragadja. Nagy szerencse.

Rázva toll, felpattanva;

Időnként megfigyelheti, hogy a Cockatiel tartalmaz egy rázkódást, valamint az összes tollat ​​felpattan, majd újra összeállítja őket. Megfigyelheti a légkörből származó húzó- vagy poros port.

Ez megtehető egy ápolási/előzetes munkamenet segítségével. Ellentmondja az összes tollakat, és a hő csapdájával segíti őket. Ha felfedezi a madárját, amelyet bármilyen idő alatt felpattan, akkor az állatorvosok gondozását kell keresnie, mivel lehet, hogy rendkívül beteg madár van.

Víz fröccsenése;

Az összes kakas más módon reagál. Ha abban az esetben, ha észreveszi őket, hogy megkísérelje meghintni a vizet, akkor konkrétvá válhat, hogy a végül nedves és zuhanyzóvá váljanak. Megpróbálják feldobni a testük felett is.

Ez aSorba, hogy permetezzük őket egy spray -palackkal, vagy esetleg adjunk nekik egy kis meleg vizet, és enyhén engedjék meg a vízcseppek őszét.

WC -idő;

Ekkor fedezi fel őket, hogy emelje fel a szárnyakat, és lehetővé tegye a víznek, hogy teljesen átitatja őket. Gyakran a legfinomabban teljesített, ha egy permetezési palack meleg vizet használ. A kád csak néhány percig tarthat néhány percig, amikor a fröccsenést.

A tollak mindegyike meglehetősen nedves volt. A fürdő után hosszú ideig ülnek, valamint mosdót is ülnek, amíg meg nem lezárt.

Cockatiel fejmozgásai (Cockatiel viselkedés)

Fej bobble;

A baba, valamint a fiatal cockatiels is megmutatja ezt az akciót, amikor éhesek, és szeretnének etetni. Gyakran egyfajta hosszú síró zajjal együtt ment.

Általában az idősebb madarak hajlamosak nem kipróbálni, amellett, hogy a számítógép elején jelennek meg, mivel a számítógép billentyűzetére ír. (Pontosan ezt teszik néhányan)

Leengedi a fejüket, lehajolva;

A szelíd madarak, amelyek lehetővé teszik, hogy kezeljék őket, bármilyen ponton fogva tartják a fejüket, valamint egy ajánlatban, vagy arra kérik, hogy lágyan dörzsölje az elmédet.

Ez lehet az a jelzés, hogy remélik, hogy Ön is karcolást akar. Kötelezze a tollak halkan masszírozását, és megértse a preferált helyet.

Vadászat és távol;

Ez egy olyan humoros, amikor olyan gyakran, amikor megteszik, nem nézhetünk meg semmit … Bármit is végez a Cockatiel, az a feje balra vagy közvetlenül, valamint felfelé vagy lefelé mutat. Hasonlóképpen is hallgathatnak valamit, bár gyakran meglehetősen viccesnek fedezzük fel, hogy az emberek semmit sem látnak.

Behúzott fej;

Amikor az elmét visszafelé fordítják, és a tollakba be vannak rakva, ez egy olyan jelző, amelyet alszanak, és potenciálisan megőrzik a hőt. Alváskor nem követelik meg ezt, mindazonáltal ez egy rendszeres gyakorlat.

Rázó fej;

Megfigyelheti, hogy kakasát rázza a fejét oldalról a másikra, amikor a közelében beszél. Ez lehet annak a jele, hogy a zaj ugyanolyan unalmas volt, vagy esetleg belefut. Ha lenyelnek, és megrázják az elmét, akkor lehet, hogy néhány étel beragadhat, hogy megpróbálják ürülni.

Talán ugyanolyan vonzó vagy egyedi ízű volt. Hasonlóképpen, ha észreveszi, hogy bármilyen típusú étel valóban megjelenik -e, ez beteg volt, és egy mérsékeltebb eltávolító folyadék megfigyelhető lesz az arc körül.

Fej takarmányozás;

Ez az, ha gondolataikat a hátsó tollak aljára dörzsölik, csak a farkuk alján.

Amit csinálnak, az a Preen olaj összegyűjtése, hogy ezt a helyet megőrizze, majd oszlik még egy toll mentén. tartja őket rugalmasnak és nedvesnek is. Gyakran ezt teszik annak biztosítása érdekében, hogy biztosan felfedezzék.

Csőr, valamint a Cockatiel száj akciója
(Cockatiel viselkedés)

Harapós/rágcsáló őrület;

Például lehet, hogy enyhén masszírozza a kakas elméjét, amikor hirtelen úgy dönt, hogy figyelmeztetés nélkül nagy sebességgel támadja meg a tenyerét, pontosan élvezze a karcoló őrületet … ez általában meglehetősen rövid, valamint nem árt … ez egy eszköz, hogy elmondja az egyiket hogy talán a pontatlan helyen súrolsz, puha vagy szilárd stb.

Megcsapva vagy dörömbölve a csőr;

Tapasztaltunk egy Cockatiel -t, amely időben kiaknázhatja a csőrét, amikor az asztalba csapódottunk … általában azonban az a srác, aki megmutatja, melyik hely a domain. Ugyanígy olyan igény vagy követelmény, hogy valamilyen dolgot személyesen tegyél érte … ha szelíd, akkor talán néhány ölelés vagy kaparó.

Ásítás;

A csőr széles bevezetése, valamint a környezetből történő lövöldözés, valamint a környezetből történő engedése rendszeres, valamint az alvási rutinok körül gyakran megtörténik.

Időnként ásítanak, hogy néhányszor egymás után kapjanak, így megkísérelhetnek egy kis bolyhos tollat ​​kiszorítani a torokból, valamint a szájból is. Időnként, amikor képes dörzsölni a csőrüket és a torkát is, örömmel fognak és ásítanak.

Regurgitáció;

Ez a szeretet mutatója. A szülő cockatiels táplálja fiataljaikat azáltal, hogy számukra ételt regurgitál. Ugyanígy képesek újjáéleszteni ételeiket az előnyben részesített ketrecek játékaival, valamint az önre is.

Ez a módszerük, hogy bemutassák, hogy imádnak téged, és kötvényt hagytak. A Cockatiels néha hány, amely hasonló tevékenység, azzal a különbséggel, hogy a füst és a regurgitált étel nem azonos.

Az olyan ételek, mint például a magok regurgitálása, jó, bár a füst folyékony folyadék, amely magában foglal néhány élelmiszer -szünetet. Ügyeljen arra, hogy megértse a megkülönböztetést, mivel egy beteg Cockatielnek gyorsan szüksége van állatorvosi ellátásra.

Cockatiel nyújtása (Cockatiel viselkedés)

Helyzet az egyik lábon;

Ez egy nagyszerű indikát