Nem fogja elfelejteni Sissyt, ha látja őt Westminster Obsience Ringben

, olyan névvel, mint Sassy Sissy, nem szabad váratlannak lennie, a tulajdonos “egy kis spitfire -ként” jellemzi.

Sissynek a „különleges lányom” keresése volt a tulajdonos, Donna Hartwig. Fotó: Debbie Fields

“Ez teljesen megragadja személyiségét és meghajtóját”-mondja Donna Hartwig tulajdonoskezelő, a Big Rock, Ill., A 10 kilós Jack Russell Terrier/Miniature Dachshund/Komondor Mix, a magányos All-American kutya területén. 24 Versenyző a harmadik éves Masters Obedience Championship -en a Westminster -en, február 12 -én.

„Nem vagyok biztos benne a DNS -teszt Komodor részében – mondja Hartwig -, mert ez egy nagyon nagy kutya. Az egyetlen dolog, ami nagy, az a hozzáállása. ”

Az ötéves Sissy története rongyok és gazdagságú akcentussal büszkélkedhet. 2013 -ban 7 hetes korban fogadták el egy dél -illinoisi partiból. „Megkapta ezt a scrawy, kis mutt pillantást” – emlékszik vissza Hartwig -, „ez azt mondta, hogy hazaviszik. Csak nem hagyhattam hátra.

És azóta a pár gyors pályán volt.

A Hartwig, a volt Newfoundland tulajdonos/kezelő számára Sissy jelentős méretet és temperamentumot jelent. “Valószínűleg hat ládáját beilleszthetem egy Newfoundland-méretbe.”

A Kis All-American kutya visszahozza a súlyzót egy edzés során. Fotó: Debbie Fields.

Mindig engedelmességi órákon keresztül vette át kutyáit, mert azt a tulajdonos felelősségének tartotta, hogy a nyilvánosság kezelhetőségét tartsa. “Sissy annyira tele volt energiával, hogy tudtam, hogy nem tudok pazarolni az időt, hogy a legjobb irányba irányítsam.”

Öt hónapos korában Sissy beiratkozott a kezdeti engedelmességbe, ahol alapokat kapott. Hét hónappal később az apró tornádó első születésnapján megkapta a kutya jó állampolgárságát.

„Ezen a ponton úgy döntöttem, hogy kipróbálom a kezem, hogy versenyezzek vele. Először azt hittem, hogy csak CD -címet kapok. Három show és három első hely után ezt megtettük. Ezután a CDX cím után mentünk, amely egy kicsit nehezebben mutatott. A széles ugrás különösen kihívást jelentett számára a show -kban, bár nem volt gondja vele az edzés során. ”

Írja be Dave Parison edzőt, a Plano állambeli, állandó befolyással, Hartwig és Sissy ismét gördültek. Három első hely később keresett CDX címet. „Jó szórakozást élveztem, élveztem a kihívást és hihetetlen köteléket építettem ezzel a kis karakterrel. Bízott bennem, és ez egyszerűen megerősítette, hogy a kutyák annyira hihetetlenül okosak, készen állnak arra, hogy kedveljenek minket, és örömmel tegyék meg. ”

Ez a számít, és a kötési folyamat a párot az UD, az UDX címekbe és a keresett Och-ra vitte. “Még mindig meg kell csípnem magam” – mondja -, nem tudom elhinni, hogy három évvel később ilyen messzire jöttünk, miután azt gondoltam, hogy eredetileg csak azt akartam megtudni, hogy elérhetünk -e egy engedelmességi címet. ” Az American Kennel Club szerint Sissy volt a negyedik vegyes fajta kutya, aki UDX engedelmességi címet szerzett.

Úgy tűnik, hogy Sissy fiatalabb – és nagyobb – háziasszony, JJ, ne zavarja a játékomat.

A Sissy Sharp tartása folyamatban lévő folyamat. A két vonat Parison Weekly és minden második héten két klubban, 50 perc alatt. „Alapvető fontosságú, hogy több helyen edzsünk és bizonyítsuk” – tette hozzá Hartwig.

A társadalmi interakció a Sissy számára könnyű. A családot és a barátokat otthon üdvözli. „Megtanítottam neki egy trükköt, hogy felmegyek a testembe és a karjaimba. Meg kell néznem őt, mert bizonyos esetekben annyira izgatottan látja őket, hogy azt gondolja, hogy ugyanezt kellene tennie velük. ”

A Westminster élménye mind Hartwig, mind Sissy számára lesz az első. “Ez egy nagy színpad odakint ennek a kis kutya számára” – mondja a tulajdonos -, de azt hiszem, hogy jól fog eldönteni. ”

Sissy Lily-vel, egy 13 éves tacskával és JJ-vel, egy „kellemetlen” fiatal arany retriever kölyökkutyával él. „Azt szeretné, ha visszaadom neki, mivel ő kártevő, és mindig birkózni és játszani akar. Időnként kissé lenyűgöző lehet, de Sissy továbbra is a főnök. ”

A Diminutive Dog kizsákmányolása nem korlátozódott a show -gyűrűre. A 2016 -os romantikus komédia filmben, a „Ki kapja meg a kutyát?” Ceameo szerepében. Szereplők: Alicia Silverstone, három másik pooche -val.

Egy hideg januári napon egy chicagói parkban lőtték le. „Várhatóan 7: 30 -kor vártuk minket, de hamarosan az időt 9 -re és végül 3 órakor cseréljük. Tehát egy templomi alagsorba helyeztek minket, amíg készen álltak ránk ” – emlékszik vissza Hartwig. “Olyan hideg volt, hogy arra késztettek, hogy egy nagy fűtés előtt álljak, hogy melegen maradjanak, annak ellenére, hogy egy takaróba csomagoltam.”

A 10 kilós all-amerikai kutya egy akadási gyakorlat során egy akadály fölé repül

Az engedelmesség nem a pár kizárólagos összpontosítása. Ezek részt vesznek az agilitási versenyen és a trükkök képzésében is. „Az engedelmesség a sok kihívást jelentő. Az állatok olyanok, mint a gyerekek, soha nem tudhatod, mit fognak tenni, amikor a gyűrűbe kerülnek. Bizonyos esetekben meglepnek téged a gyakorlat új átadásával, amelyet tökéletesítettekInting osztály. Elismerem és dicsérem a kutyáimat, amikor olyan viselkedést végeznek, amelyet szeretek a mindennapi életben. Segít nekik megismerni, hogyan szeretem őket viselkedni, és később kevésbé korrekciós képzést eredményeznek. ”

Vajon Sissy harap egy harapást a nagy almából? ki tudja? De Hartwig mosolyog: „A bírók mindig azt mondják, hogy ravasz pontokat kap, amikor bemegyünk az engedelmességgyűrűbe. Csak azt akarom, hogy ez egy szórakoztató, élethosszig tartó élmény legyen, jó emlékekkel mindkettőnk számára. ”