Petmeds® Honnan tudja, hogy macskájának van UTI -je? (Tünetek)

AddEthis Sharing Buttonsshare a facebookFaceBookBookShare -hez a TwitterTwitterTwittershare -hez a pinterestPinterestPinterestshare -hez a MoreAddthismore2 -hez

Sok esetben egy ügyfél bejön, és azt kérdezi: „Honnan tudnám, ha a macskámnak húgyúti fertőzése van?” A húgyúti gyulladással és/vagy fertőzéssel rendelkező macskák sok általános tünete a következő:

Szűrő a vizeléshez általában kis mennyiségben

Gyakori kirándulások az alomdobozba

Vér a vizelésben

Vokalizálás az alomdobozban vizeléskor

A macskák sokszor kifejleszthetnek nyálkahártyákat vagy kristályokat húgyúti traktusukban, ami különösen problematikus lehet azoknak a férfi macskáknak, amelyek sokkal hajlamosabbak a húgyúti obstrukcióra, mint a női macskák. Az évtizedes kutatások ellenére a macskákban nincs egyetlen oka a húgyúti gyulladásnak, és sok esetben a bakteriális fertőzések nem vesznek részt az elsődleges okokként.

Azok a tényezők, amelyek potenciálisan növelhetik a macska UTI kialakulásának kockázatát, magukban foglalják a csak beltéri macskákat, minden száraz élelmiszer-étrendben, amelyet a nap folyamán kimaradnak számukra, az elhízás és a szorongás az otthoniban. Ha a macskája ezen tünetek bármelyikét mutatja be, elengedhetetlen, hogy a lehető leghamarabb elvégezzük az állatorvosi vizsgálatot.

Sok esetben a húgyúti visszaszorítására szolgáló gyógyszerek és a kellemetlenség enyhítése hasznos lehet. Az olyan kiegészítők, mint a Cosequin a macskák számára, általában nyugtató tápanyagokat szolgáltathatnak a gyulladt hólyagok béléséhez. Egyes esetekben, amelyek gyakran megismétlődnek, az állatorvosok általában vényköteles étrendet írnak fel.

Más esetekben a leginkább hús alapú, alacsony szénhidrátú, nedves ételek táplálékának vagy a megfelelő házi étrendnek a táplálása elősegítheti az epizódok csökkentését. A szorongás csökkentése az otthoni otthonban, és olyan jó minőségű étrendet táplálkozni, mint például a természet sokféle nedves étele vagy a halo -konzerv macskaeledel. Ennek ellenére sok macskának továbbra is gyakran megismétlődik, és állatorvosok krónikus kezelésére van szükségük.

Húgyúti fertőzések