Kínai tibeti masztiff kedvtelésből tartott kutyafajta jellemzői, képek, tények

Ezt a még mindig bántalmazó kínai tibeti masztiff kedvtelésből tartott kutyafajtát évszázadokkal ezelőtt hozták létre Tibetben. Az eredetileg őrkutyákként, például otthoni és állatállományként alkalmazott tibeti masztiffok mindazonáltal megtalálhatók, de emellett háztartási társaikként értékelik az életet és a kutyákat.

Óriási, megfélemlítő dimenzióik ellenére, ezek a kölykök nagy lágyak, amikor családjukra vonatkoznak. Megtartják a pajzs jellegét, így az idegeneknek vigyázniuk kell, és a megbízható emberek pillantása meglehetősen jóval jár.

Arra sürgetjük ezt a nagy, tágas ketrecet, hogy mutassa be a hatalmas tibeti masztiffot valahol pihenni és lazulni. Javasoljuk azt is, hogy felvegye ezt a kisállat -palackot minden olyan külső élményhez, amelyet a kölyökkutyájával szerzett!

Nézze meg az alábbiakban a kedvtelésből tartott állatok fajtájának részletes gyűjteményét és a tibeti masztiffok részleteit!

Kínai tibeti masztiff

Királyi megjelenésével, hosszú kabátjával, vonzó színekkel és szenzációs farkával, tehát ez a tibeti masztiff garantáltan beszélgetés indítója és a látogatók dugó, mert az úton jár. Ha azonban ez minden, amit kiskutyában keres, akkor ez nem a fajta számodra.

Mielőtt megfontolnánk a hátrányokat, itt van az, amit örülünk annak, hogy a fajta. A tibeti masztiff szerető, gyengéd, türelmes és megértés. Az emberekkel való szoros együttműködései nagyon bonyolultak hagyták őt olyan módon, ahogy ismeri az embereket.

Kemény munkás, a szeretteinek védelme, merész és hűséges. Nagy mérete és anyaga kiemelkedő őrkutyát hagy neki, és az adott munkához való tenyésztési generációk gondviselőként elsajátították őt.

Kínai tibeti masztiff kedvtelésből tartott kutyafajta képek

Annyira vonzó, mint amilyennek látszik, elengedhetetlen, hogy nagyon gondosan figyelembe vesszük egy másik olyan tulajdonságot, amely nehéz javaslatot jelenthet.

Ez lehet egy független védőfajta, amely nem mindig tűnik az Ön számára. Élvezi a szervezetét és kötődik téged, ám nem feltétlenül engedelmeskedik neked, különösen egy olyan forgatókönyvben, ahol azt gondolja, hogy tökéletes. A tibeti masztiff nem együttműködő, és általában nem virágzik az engedelmességi vagy agilitási versenyeken.

Tibeti masztiff bevezetése

A tibeti masztiffok általában csendes kutyák, ha igényeik és életkörülményeik elégedettek, de amikor éjszaka távoznak, akkor barkasok lehetnek. Természetesen van egy alapvető mód: Hozd bent a kölyökkutyát.

Ha gyept használ, győződjön meg arról, hogy jól került-e; Bebizonyosodott, hogy a tibeti masztiffok kerítéseket méreteznek a menekülés érdekében. És ügyeljen arra, hogy ne hagyja ki ezeket a kölyökkutyákat nagyon régóta, figyelembe véve, hogy elkezdenek kiásni, és területi és versenyképesek lehetnek.

Bizonyos körülmények között a tibeti masztiffok mindegyike szinonimája a családjukban, különösen, ha együtt nevelik. De általában nem optimálisak a fiatal gyerekekkel rendelkező házak számára.

A tibeti masztiffok összekeverhetik a sírást, a sírást és az élvezetet, ha a gyermekeket az agresszió jelzésére mutatják, és gyakran nem teszik lehetővé a gyerek barátai számára.

Ez a területi autópálya nemcsak a gyerekeid társadalmi életét, hanem a sajátját is befolyásolhatja. Ha olyan társadalmi egyén vagy, akinek több ember jön és megy, akkor ez a fajta valószínűleg nem ön személyesen, figyelembe véve, hogy a tibeti masztiff megkísérelheti korlátozni az otthoni személyek körének korlátozását.

A szocializáció létfontosságú lesz az adott fajta számára. Alapvető fontosságú, hogy megválasztja saját tibeti masztiff kölyökkutyáját és háziállatát, mint sok kutyabarát üzlet, park és rendezvény, amennyire csak tudsz. Engedje meg, hogy találkozzon új emberekkel, de tudja, hogy óvatos -e az egyes férfiak és nők iránt.

A tibeti masztiffoknak erőteljes ösztönük van az egyénekkel kapcsolatban, és nem szabad átélniük egy bizonyos személy első nem kedvelését, általában oka van.

A tibeti masztiffokat nem lehet sétálni, és a mindennapi sétáik során sok különálló utat kell megtenni, hogy megakadályozzák őket, hogy a sétáló pálya területi területe legyen.

A tibeti masztiff kiemelkedő fajtája lehet a megfelelő tulajdonosnak és háznak, de nem fér el csak életmódba. Ha ezt a fajtát fontolja meg, akkor végezze el a házi feladatát, és beszéljen a tenyésztőkkel és más tibeti masztiff tulajdonosokkal.

Egy dolog biztos: Ha kapsz egy tibeti masztiffot, akkor az életed garantáltan vonzó élmény lesz ezzel a gyönyörű, hű társával.

· Kiemelések

Legyen óvatos, hogy a kölyökkutya kis, bájos mackó 75-160 font kiskutyává válik. A masztiff mérete miatt nem alkalmas lakás vagy lakás lakására.

A tibeti masztiffok általában nappali és este vannak elfoglalva. Ha a program nem engedi, hogy azokon a napokon gyakorolhassa őket, akkor ez nem a fajta számodra.

Általában nyugodt vannak.

A tibeti masztiffot nem szabad elhagyni. Ő egy társkutya, és kitűnő szeretteinek létezésében.

Védő karakterének köszönhetően egy tibeti masztiffot soha nem szabad sétálni. változtassa meg a shou -tTS, így nem válik területivá egy adott útvonalon.

A tibeti masztiffok rendkívül intelligensek, egyéni és kitartóak, bár érzékenyek az egyes hangulatokra. Dühösek lesznek, ha kiabálnak vagy a saját gyerekeire kiabálnak, vagy vitatkoznak a partnerével. Tetszik nekik a szolgáltatásod, de nem bántalmaznak.

Ez nem a fajta azoknak a férfiaknak és a nőknek, akik szeretnék versenyezni a kedvtelésből tartott kutya sportokban, mint például a képesség vagy akár az engedelmesség.

A tibeti masztiffok, amelyek éjszaka kívül maradnak, ugathatnak, hogy megtudják, hogy munkahelyi vannak – tehát ne hagyja őket éjszaka. A fejjel felfelé, napközben általában hallgatnak.

A tibeti masztiffok kicsire esnek, kivéve egy év után. A heti tisztításra van szükségük, de szezonális cseppjük során, amikor gyakran meg kell mosni őket.

A tibeti masztiff ősi szocializációt akar, amelynek egész életében fenn kell tartania. Anélkül, hogy agresszívek lennének az emberek és kutyák iránt, nem érti. A szocializáció segít megérteni a diszkriminációt, ez elengedhetetlen a gyámfajta számára.

A tibeti masztiffot nem javasoljuk, hogy szerezzen félénk vagy első alkalommal. Ehhez a fajta egy magabiztos edzőt igényel, aki szilárd és következetes, de élvezi. A tibeti masztiff erős akaratú, és megnézheti, hogy valóban jelzi-e, mit mond.

A tibeti masztiffok végül elhasználódhatnak megfelelő fizikai és pszichológiai stimuláció nélkül.

Ez destruktivitást, ugatást és más nemkívánatos viselkedést eredményezhet. Ha fontolóra veszi a tibeti masztiff birtoklását, kérjük, ne feledje, hogy legalább néhány dolgot a fogaihoz fog eldobni, amíg három évtizedes el nem éri.

A tibeti masztiffok jól teljesíthetnek a gyerekekkel, ha együtt nevelnek, azonban összekeverhetik a sírást, a sírást és a gyerekekkel való élvezést, mint az agresszió jelzését, amelynek saját részéről cselekedeteket igényel.

Lehet, hogy nem melegítik fel a helyi gyerekeket. Nem javasolják őket a fiatal gyerekekkel rendelkező háztartások számára.

Soha ne vásároljon tibeti masztiffot a kiskutya malomban, egy kedvtelésből tartott boltban, vagy akár olyan tenyésztőt, amely nem nyújt egészségügyi engedélyeket vagy garanciákat. Kezdje el megtalálni egy megbízható tenyésztőt, aki elemzi a tenyész kutyáit, hogy biztos legyen benne, hogy ingyenesek -e örökletes rendellenességek és hang jellege.

· Háttér

A tibeti masztiff, ahol más, Tibetből származik. Mint a sok fajta, a 19. század végétől kezdve kevés rögzített történelem, ám úgy gondolják, hogy évszázadok óta létezik.

A DNS-bizonyítékok tájékoztatnak minket arról, hogy a masztiff típusú kutyák Tibetből kb. 5000 évtizeddel ezelőtt származnak, és a tibeti masztiff is vitathatatlanul, hogy ezeknek a kölyköknek a leszármazottja.

Kétféle típusba építettek: hogy a városokban lakó vagy nomád pásztorokkal együtt utazó do-khyi, és nyáj gyámként szolgált, és a nagyobb Tsang-khyi-t is, amelyek gyakran hozzájárultak a lamaseriákhoz, amelyekben gyámokként működtek. A tibeti buddhista szerzetesek, vagy akár Lamas számára, akik ott laktak.

Kevés ismert erről a tibeti masztiffról, 1800 -ban. őket.

A kínai tibeti masztiff háttere

1847 -ben a tibeti kedvtelésből tartott kutyát Angliába hívták, és Victoria királynőnek is odaítélték Lord Hardinge -tól, az indiai alelnöktől. 1873 -ban megalakult az angliai kennelklub, a tibeti masztiff és a ménes könyvbe, figyelembe véve, hogy a tibeti masztiff, az előző nevét a tibeti „nagy kiskutya” -nak hagyta.

1874 -ben a walesi herceg, aki később VII. Edward király lett, két tibeti masztiffot importált Angliába, és 1875 -ben felfedték őket az Alexandra Palace Show -ban.

A tibeti masztiffok továbbra is rendszeresen bekerültek Angliába és Európába, és 1931 -ben a legelső tibeti masztifffajta klubot készítették.

A fajta hasonló háttérrel rendelkezik az USA -ban. Az 1950 -es évek lejárt két tibeti masztiffját élvezték, amelyet az USA elnökének ítéltek oda, de a kölyökkutyákat egy gazdaságba lőtték, és a nyilvános vizsgálatból is eltűntek.

Csak 1970 -ben importálták a tibeti masztiffot az USA -ban, és az Egyesült Államok vonalának alapjává váltak.

Az Amerikai Kínai tibeti masztiff klubot 1974 -ben alapították, mint az American Tibeti Mastiff Association. A tibeti masztiffok legelső műsora úgy tűnt, hogy az első nemzeti speciális mérkőzés 1979 októberében volt.

A fajtát a közelmúltban a Kennel Club elismerte a 2007. januári munkacsoport részeként. Az állatok és a házak védelme.

· Méret

Egy ember tibeti mastiAz FF legalább 26 hüvelyk magas a hordozásban, és súlya 100-160 vagy még sok font; A nőstények 24 hüvelyk magasak voltak a hordozásnál, és súlya 75-125 vagy még sok font.

· Karakter

A „kemény” kifejezést általában a független, makacs fajtára alkalmazzák. Okos, és szilárd önérzete van, és egyenlőnek, nem pedig kölyökkutyának kell tekinteni.

Azt akarja, hogy kedvelje a saját embereit, de megvan a saját ütemterve, és gyakran emlékeztetni kell mindazra, amit felkértek. A tibeti masztiff egy hűséges családvédő, aki komolyan veszi munkáját, és idegenek számára fenntartható.

A korai szocializáció, amely egész életében tart, segít megakadályozni, hogy területi versenyképessé váljon. Kiemelkedő kezdet az, ha beiratkozik egy kiskutya óvodai tanfolyamra.

A forgalom gyakran meghívása, és a forgalmas parkokba lőni, olyan üzletek, amelyek lehetővé teszik a kölyökkutyákat, és kényelmes sétákon is, hogy találkozzanak a szomszédokkal, még segítenek neki, hogy javítsa társadalmi képességeit.

· Egészség

A tibeti masztiffok általában egészségesek, de mint sok fajta, gyakran bizonyos egészségi feltételeknek vannak kitéve. Nem minden TM találhat vagy mindegyiket ezeket a betegségeket, de elengedhetetlen, hogy tudjon róluk, ha erre a fajtára gondolsz.

Kutya csípő diszplázia (CHD). Ez valóban egy öröklődő állapot, amikor a combcsont nem illeszkedik szorosan a csípőízületbe, végül sántaságot vagy akár ízületi gyulladást okozva. A csípő dysplasia röntgen-szűrését a

Ortopédiai Alapítvány állatokhoz és a Pennsylvania Egyetemi Hip -fejlesztési program (Pennhip).

A csípő diszpláziával rendelkező kutyákat nem szabad tenyészteni. A csípő dysplasia szintén örökletes, de enyhíthető a környezeti változók, például a gyorsított terjeszkedés a magas kalóriatartalmú étrendben vagy a balesetek ugrása vagy a fényes padlón való leesés okozta balesetek.

Könyök diszplázia: Ez egy örökölhető egészségügyi probléma, amely gyakori a nagyfajta kutyák számára. Ezt úgy tekintik, amelyet e három csont eltérő terjeszkedési aránya hoz létre, amelyek a kölyökkutya elméjét tartalmazzák, ami közös laxitást eredményez. Ez kényelmetlen sánitást eredményezhet. A kérdés intenzitása alapján állatorvos javasolhatja a műtétet, a súlycsökkentést vagy az orvostudományt a bosszúság ellenőrzésére.

Panosteitis: A panosteitis kölyökkutya -növekvő fájdalmakként írható le. Ez a hosszú csontok gyulladása, amely befolyásolja a fiatal, nagyfajta kölyökkutyákat, és sántaságot vált ki, amely gyakran lábról lábra változik. Az egészségügyi probléma általában egy -6 hónapig tart, és végül felnőttkorban oldódik meg. Bármilyen kellemetlenség kezelhető fájdalomcsillapítóval.

Osteochondrosis dissecans (OCD): Ez a nehéz helyzetben lévő betegség, amelyet a porc nem megfelelő növekedése okoz az ízületekben, amely általában a vállból történik, de befolyásolhatja a könyökét is. Ez az ízület kellemetlen merevítését váltja ki, és a kölyökkutyákban is felfedezhető, amint öt -nyolc hetes. Szüksége lehet műtéti javításra.

Mivel úgy tűnik, hogy örökletes betegség, az OCD -t használó kutyákat nem szabad tenyészteni.

A kutya örökölt demielinatív neuropathia (CIDN): Ez egy örökölt állapot lehet, amelyet a tibeti masztiff kutyákban látnak, amikor hat hetes korukban vannak. Az egészségügyi probléma befolyásolja az idegrendszert, és kimerül a hátsó lábakban, ami végül teljes bénuláshoz vezet. Nincs semmiféle orvoslás, de a szelektív tenyésztés lényegesen csökkentette a CIDN prevalenciáját.

Autoimmun hypothyreosis: Ezt a normál hormonbetegséget, amely általában középkorú és idős kölyökkutyákat érint, a pajzsmirigy hiánya okoz. A jelek között szerepel a súlycsökkentés, a pikkelyes bőr és az energiahiány. A diagnosztizálás után az alopeciát könnyen kezelik napi gyógyszerekkel, amelyeknek a kutya élettartama alatt kell folytatniuk.

Ha kölyökkutyát fogad el / vásárol, keressen egy csodálatos tenyésztőt, amely feltárja a háziállat szüleinek egészségügyi engedélyeit.

Az egészségügyi engedélyek azt mutatják, hogy egy kiskutyát elemeztek és megszabadítottak egy bizonyos állapotban. A tibeti masztiffokban el kell számítania az egészségügyi engedélyeket a könyök, a csípő és a pajzsmirigy állatok ortopédiai alapjában.

Mivel valamilyen egészség az