A macska terhességi szakaszai: 10 pont heti heti útmutató

A cica beszerzése nagyon izgalmas és érzelmi idő az Ön és a macskád számára. Mielőtt üdvözölné a szőrme csomagjait a házába, meg kell értenie, hogyan kell megmondani, hogy egy macska terhes -e, és mit tehetne annak érdekében, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a macska terhessége ugyanolyan örömteli -e.

Fontos szem előtt tartani, amikor a macskának és az alomának a cica készítését szándékozik, hogy készen álljon arra, hogy felkészüljön a gondozásra. Annak érdekében, hogy ösztönözze háziállatát a terhesség és a szülés során, mindazt, amit meg akar tanulni a várandós macskákról.

Macska terhesség / macska anyaság

Az emberekhez hasonlóan a macskáknak is van termékenységi periódusa, amikor terhessé válhatnak, ezt szezonban vagy hőben nevezik. A macskák körülbelül háromhavonta egyszer fejlődhetnek szezonban, és rengeteg esély van arra, hogy a szőrös barát terhes legyen!

Ha meg akarja akadályozni a hirtelen cica alomát, akkor azt javasoljuk, hogy a macskát az első alkalommal neurálják, mivel ezen a ponton meglehetősen könnyen teherbe eshet.

Mivel a rendetlenség előállítása stresszes lehet a cica számára, és drága az Ön számára, azt javasoljuk, hogy hagyjuk a szakértőknek a tenyésztést, amikor csak lehetséges.

Meddig terhes a macska?

A macskaterhesség / macska szülése általában 63-67 napig tart, azonban kihívást jelenthet, hogy pontosan megértse, mennyi ideig van egy macska terhes. A cica terhességi periódusa 61 napig változhat, akár 72 napig.

A cica (királynő) gyakran nem fog felfedni a terhesség fiziológiai tüneteit, amíg pár hétig nem jár a szavához. Ha úgy gondolja, hogy a macskája terhes, akkor vigye be az állatorvosokba megerősítést.

Ha szeretné megérteni, hogyan kell megmondani, hogy egy macska terhes -e, akkor számos fizikai mutató létezik, amelyeket néhány hónap elteltével meg kell találnia, hogy észrevegye.

Hogyan lehet megmondani, mikor van egy macska terhes?

Körülbelül 15-18 alkalommal egy cica terhesség után láthatja, hogy szőrös barátja mellbimbói vörösre és megnövekedettsé válnak-ezt „rózsaszínűnek” hívják.

Akárcsak az emberek reggeli betegsége, a királynője hányinger -időszakon megy keresztül. Ha megfigyeli, hogy betegsége rendszeres lesz, vagy bármilyen módon rosszul van, vegye fel a kapcsolatot az állatorvosával.

A királynő hasa elkezdi duzzadni, de kerülje el, hogy megérintse, és nem kockáztatja, hogy károsítja a születendő cicaikat. A hasi duzzanat más okai is lehetnek, ezért óvatosan kövesse nyomon a macskát a betegség tüneteinek, és kérjen tanácsot az állatorvosától, ha aggódik.

A leendő anya lassan profitál 1-2 kg között (az általa hordozott cica mennyisége alapján)-ez egy erőteljes jelzés arra, hogy terhes.

A királynők gyakran fokozott vágyat kapnak a terhességük után, ami a súlycsökkentéshez is vezethet. A fokozott vágy a betegség vagy a férgek jelzése is lehet, ezért ellenőrizze az állatorvosát, hogy ellenőrizze.

Kisállatának parazita viselkedhet, azaz hosszabb ideig tart, és további aggodalmakat keres, és tőled összpontosít.

Egyes állatorvos klinikák ultrahanggal diagnosztizálhatják a macska terhességét, alkalmanként 15 héttel a mondatában. Lehet, hogy az állatorvos képes arra is, hogy jelezze Önt a cica számának jele, amelyet a cica a terhesség napi 40 -re számít.

Ne feledje, hogy a cica terhessége során még egy nagyobb cica is eltakarja a további kisebb farkasokat a méhből, és ez azt jelenti, hogy több cica lehet, mint valaha várt!

Annak ellenére, hogy a macskának magasabbnak kell lennie, mint maga a kezelő munkaerő, gondoskodjon arról, hogy készen álljon, mert megközelíti a mondat végét. Nagyon jó, ha az állványra összpontosítunk, hogy megnyugtató kifejezéseket adjon, és lépjen be a segítségbe, ha problémákba kerül.

Rengeteg jel van arra, hogy vigyázzon erre a jelre, amelyet a cicák útjában állnak.

A közelgő/aktív macskamunka jelzései

Ha egy macska megtagadja az ételt, akkor izgatottan viselkedik, és úgy tűnik, hogy egy pihentető hely leüleped, akkor az lehet, hogy azért, mert munkája állítólag hamarosan megkezdődik.

A cicád testhőmérséklete körülbelül 37,8 ° C-ra esik a 12-24 órán keresztül, amíg a munkája meg nem kezdődik.

A szülés előtt anyu kiemelkedőbbé válhat, izgatottnak tűnhet, és folyamatosan tisztítani kívánja magát.

A kézbesítést erőteljes gyomorritmusokkal kell kezdeni, amelyeket néhány végbélnyílásból néhány kisüléssel követnek. Ha a kiadás vastag és sötét, vagy vér színű, akkor vegye fel a kapcsolatot az állatorvosával.

Ezt a kiadást követően a cicáknak nagyon gyorsan kell követniük!

A legtöbb cica munkája könnyen megy, és nem kell beavatkoznia. Ennek ellenére számos jelzés létezik, például elszíneződött kisülés és az anya feszültsége nélkül, ami cica létrehozása nélkül, ami szövődményeket jelezhet.

Ha észreveszi ezeket, vagy van más problémája, vegye fel a kapcsolatot az állatorvosával. Tekintse meg az online útmutatókat a szülésről és a szülésről, hogy többet megtudjon a macskák szüléséről.

Úgy tűnik, hogy a macskák könnyen és gyakran teherbe esnek. A PE -t semlegesítés és spayingA TS rendkívül létfontosságú az emberek ellenőrzésében, és csökkenti a kittiek számát menedékhelyeken, az utakon, vagy akár szórványosan is.

Ezen túlmenően a nedvesítést vagy a spayed macskáit általában illesztõbbek. De a dolgok előfordulnak, és a macskáknak nincs cica, ha erre szándékozik, vagy egyszerűen megtörténik.

Ha kedvtelésből tartott állatainak elképzelése van, akkor kíváncsi lehet, hogy a macskája valószínűleg mennyi ideig lesz terhes, és pontosan mi a macska terhességi fázisa hetente. Remélhetőleg ez a rövid útmutató néhány ötletet ad neked arról, hogy mit kell előre jelezni, ha a macska nem terhes.

A macska terhességének hossza

A terhesség körülbelül 5 macskaszáza van. Az első pont az, amikor egy macska belép a macska -estrusba (más néven meleg). Ez valóban egy cica termékeny időszaka. A macskák már 5-6 hetes korán melegíthetnek és feszíthetnek.

Noha a macskatenyésztési periódus évről szól, a nyugati félteke tenyésztési időszakát általában március és szeptember között fordulnak elő.

Az utóbbi időben egy macskának lehet egy alom egy kiscicát az 1 apa felett. Ez csak attól függ, hogy mennyi férfi macskák száma együtt dolgozott együtt.

Miután egy macska partnert és a tojást megtermékenyítették, bevitték a macska terhesség 2. fázisát. Itt kezdi a cicád a terhesség jeleit mutatni.

Bizonyíték arra, hogy a macska terhes, az étvágy hiánya, a súlycsökkentés és talán a kisebb csomók érezhetik, hogy a bélben növekvő cicák.

A terhesség harmadik időszakában még a cicák is gyorsan növekednek, és szőrös barátja valószínűleg fogyni fog és gyomrot termel.

A 4. pont az, ahol a macskád elkezdi a szülés előtt, kb. Hetente, mielőtt esedékes lenne. Ebben a szakaszban elkezdi fészkelni, és körülbelül két héttel a cica érkezése előtt is kiléphet az étkezésről.

Hosszú ideig, az ötödik szakaszban, a cicád megkezdi a munkáját. Természetesen a Labor nem kényelmes, és amikor a cicád valóban vadonatúj mama, akkor úgy viselkedhet, mintha aggódik, értékelne, és Meow vagy Yowl.

Az első cica általában körülbelül egy órával született, miután a szülés megkezdődik, majd egy új cicának körülbelül 15-20 percenként kell követnie, mielőtt mindenki született. A legtöbb macska tisztában lesz azzal, hogy mit kell tennie. A friss mama elkezdi megtisztítani a rendetlenségét, és fogyasztja a placentákat.

Meddig terhesek a macskák? -A macska terhességi hétenként

Most már ismeri a cica 5 szülési fázisait, hete szakítsuk le a macskád szülési szülési hetente. A cica terhességi periódusa körülbelül 10 hónap, körülbelül 64 nap. Ez az időszak sokkal rövidebb, mint az egyének, ami azt jelenti, hogy a nyelőcső növekedés gyorsan mozog.

Az első hét

Ismét ez az a hely, ahol a varázslat bekövetkezik. A macskák kivételesen termékenyek, és amikor párosul, annak ellenére, hogy lehet, hogy néhány hétig nem képes megmondani, nagyon valószínű, hogy terhes.

Amint a macskája párosul, körülbelül 1-10 napig szükséges ahhoz, hogy a sperma felfedezze a tojásokat és a megtermékenyítést.

Második hét

A hét folyamán a cica megtermékenyített tojásait hamarosan beültetik, míg a mama kis cicái együtt fognak növekedni bronchiális membránokká.

Harmadik hét

A szülési következő héten a cica komolyan kezdi a növekedést, például a szerveiket. A hormonok ezen a héten kezdődnek, és észreveszik, hogy a macska saját testén bekövetkezik a változások. Mellbimbóik kibővülnek és rózsaszínűek, és elkezdi a fogyást.

Negyedik hét

Ez hektikus hét lehet! Csakúgy, mint az első trimeszterükben az egyének, a négy macskákban egy kis macskák szenvedhetnek egy kis „reggeli” betegségben. Ez émelygést okozhat a cicáján, az étvágycsökkentés mellett.

Ezenkívül, csakúgy, mint az egyének, a reggeli betegség nem mindig fordul elő kora reggel. A macskád a nap folyamán bármikor megbetegszik.

Noha ez a viselkedés normális, ha úgy gondolja, hogy a cica napi betegsége szokatlanul intenzív, vagy úgy tűnik, hogy inkább tartós, mint amennyire szüksége van, az állatgyógyászati ​​figyelmet keresse.

Eközben a cicád testtömegének is növekszik. A negyedik hét befejezése után képes lehet érezni, hogy a cicák valóban kialakulnak a cicád gyomrán.

A negyedik hét azt is jelenti, hogy nem szabad felvennie ezt a szakaszot, mivel véletlenül megsértheti a csecsemőket. Ha mindenhova el kell vinnie, használjon egy kis macskatartót.

Ötödik hét

Itt lesz az a hét, amikor az állatorvos kézi vizsgálatot végezhet, és rendkívül jól hiszi a cica formáját. Lehet, hogy képesek is a fejszámot hozni, hogy megértsék, milyen alom dimenziókat kell előre jelezni. Két? Három? Talán tíz? ki tudja!

Hatodik hét

Miután a macskád elérte a hetet a terhességben, étvágya még tovább bővül, mert az érkezés után elkezdi felkészülni a cica szoptatásának monumentális feladatára. Minden további táplálékot megkövetel, hogy egészséges maradjon, és táplálja csecsemőit.

Hagyja enniAnnyira szüksége van, és győződjön meg arról, hogy a nyelési ételek kiegyensúlyozottak és egészségesek -e. Elkezdheti olyan ételeket is keresni, amelyek további vas és ásványi anyagokkal rendelkeznek, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy mind a cica mindent megszerez.

Ezenkívül az érdekes rész… erre a pontra is képes lehet látni a gyomormozgást, mivel a cicák beltéri elcsúsznak és összepreszednek.

Hetedik hét

A hetedik héttől kezdve nagyon nyilvánvaló lesz, hogy a macskája nem terhes. Nagy, ívelt hasa lesz, és elindíthatja a fészkelés eljárását. A fészkelés akkor van, ha a macskája biztonságos és kényelmes helyet keres a csecsemők megérkezéséhez. Olyan, mint az emberi fészkelő ösztön.

Lehet, hogy elveszíti vágyát, és ott, mivel a cicák több helyet foglalnak el, és a hasa ellen állnak. Ha biztosítja, hogy szőrös barátjának kényelmes pihenőhelye van a terhesség alatt, akkor ideális esetben ezt választja, mert a szülés helye.

Nyolcadik hét

Ezen a héten ezek a kis cicák rendkívül láthatók a felszín alatt, és sok körül folytatódnak. Képes lesz érezni és figyelni, hogy körüljárják a macska terhesség ezen szakaszában.

A cica mellbimbói meglehetősen nagyok lesznek és duzzadnak, mivel a Labor közelebb és közelebb jelenik meg. Azt is észreveszi, hogy a macskája úgy tűnik, hogy jó üzletet öltöz. Lehet, hogy elkezdi elveszíteni a hasi szőrét. Ez egy standard viselkedés, és a szőrme meglehetősen gyorsan növekszik, amikor a cica született.

A vágyát ebben az időben eltalálhatja vagy hiányozhatja, mivel a cicák sok helyet foglalnak el, és a hasát szemben nyomják, és talán még mindig keresi ezt az ideális helyet, hogy csecsemőit megszerezze, amikor még nem fedezte fel. Matrac, amit neki készítettél.

Még egy dolog, amit láthat, az, hogy a tej esik. Ez a hetente nyolc héten keresztül fordulhat elő. Ahogy csak lehetséges, esetleg egy apró tej szekretálódik a mellbimbókban.

Kilencedik hét

Ez izgalmas és ideges hét lehet. Lehet, hogy a macskádnak most már napi babái vannak. Megfigyelheti, hogy a macskája néhány hüvelyi kisülést kiszivárog. Lehet, hogy a kisülés apró vöröses színű, vagy egyáltalán nem is találja meg, mivel mindig nyalogatja.

Lehet, hogy felgyorsul és úgy viselkedik, mintha stresszes lenne, és megnyugtatást keres, vagy csak egy jó üzletet fektet be. Lehet, hogy nadrágot, Meow -t is megmutathat, és más zavarok jeleit mutathatja.

Ha felfedezi ezen viselkedések egyikét, akkor egyértelmű figyelmeztetés, hogy a csecsemők bármikor esedékesek.

Tíz hét

Időnként a macskák csak 10 hónapos vagy annál több hónapig szállítanak. Ez néha a törzshez kapcsolódik, vagy csak úgy, ahogyan a macskád még mindig vezetékes. De ez azt jelenti, hogy elakadsz nézni és várni, várva a nagy show -t.

Ha a macskája 10 hónap elteltével még nem ment szülésbe, akkor vegye fel a kapcsolatot az állatorvosával, és ellenőrizze, hogy minden rendben legyen, és egészséges.

Ha egy dolog helytelen, akkor sokkal jobb, ha azonnal megérti, hogy az állatorvos segítsen a folyamatnak, és megpróbálja elkerülni a jelentős problémákat a szülési eljárás során. Ha semmi nem megfelelő, akkor csak rendezze vissza, és várja meg a természetét, hogy elindítsa a programját.

Itt van, egy hétről hétre a cica terhességének minden szakaszának bontása. A terhesség hektikus periódus a macskád számára, és a szakaszok gyorsan haladnak.

Amint elérte a hetet, a macskának el kell kezdenie a munkáját és el kell akadályoznia a szövődményeket, akkor hamarosan egy miniatűr, méhkás kiscicát kell kapnia, hogy élvezze.

Macska munkaerő -sürgősségi készlet

Ha egy macska terhes, akkor mindig fantasztikus ötlet, ha előzetesen felkészít egy vészhelyzetet, és olyan dolgokkal, amelyekre szükség lehet. Gyakran nem kell valamit tennie, a természet kezeli.

Mindazonáltal fantasztikus, ha kéznél van, „csak akkor” tudd, hogy soha ne próbáljon segíteni a macskájának, ha nem érti, hogy van egy igazi kérdés. A macskák meglehetősen jók a b szerzésében