Cisapride használata macskákban

AddEthis megosztási gombok a facebookfaceBookBookShare -hez a TwitterTwitterTwittershare -hez a pinterestpinterestPinterestshare -hez a Moreaddthismore68 -hoz

1993 júliusában egy cisapride nevű gyógyszert hagytak jóvá az emberi orvoslásban a gastroesophagealis reflux kezelésére az emberekben. 2000 januárjában az FDA eltávolította az Egyesült Államok piacáról az Egyesült Államok piacáról, miután beszámoltak a szív mellékhatásairól, például a gyors és szabálytalan pulzusszámról. Az állatgyógyászatban soha nem volt ilyen kardiovaszkuláris hatások. A gyógyszer hihetetlenül hasznos volt számos gastrointestinalis rendellenesség kezelésében, így továbbra is használható, főleg macskákban.

A ciszaprid nagyon hatékony a macskák bizonyos típusú székrekedések kezelésében, például a székrekedés miatt a hajgolyók miatt és a székrekedés macskákban, melyben, megacolonnak nevezett állapotban. A Megacolon olyan állapot, amikor a bél egy bizonyos része kitágul, így a szokásos mozgásának (perisztaltisnak nevezett) kissé megbénult. A ciszapridot gastrointestinalis refluxhoz, valamint posztoperatív ileusnak nevezett állapothoz is használják.

A macskák cisapride -jából származó pozitív hatások magukban foglalják mind a folyadékok, mind a szilárd anyagok gyorsított gyomor ürítését, valamint a tranzitidő csökkenését. Noha van egy másik, metoklopramidnak nevezett gyógyszer, amely hasonló körülmények között is felhasználható, a cisaprid sokkal hatékonyabb, és számos körülményre szélesebb aktivitási tartományt mutat. A cisapride sokkal kevesebb hatással van a központi idegrendszerre, mivel nem lép át olyan könnyen a vér-agy gáton. A vér-agy gát egyike azoknak a nagyon alapvető és rendszeresen tanulmányozott kifejezéseknek a gyógyszertári iskolában, amely azt jelzi, hogy egy bizonyos gyógyszernek van-e hatása a központi idegrendszerre, vagy nem.

Mivel a cisapride -t abbahagyták az emberi orvoslásban, a gyógyszeripari társaság, amely a „PropulsID” kereskedelmi néven forgalmazta, úgy döntött, hogy abbahagyja a rendelkezésre bocsátást. Egy ideig ez a gyógyszer semmilyen formában nem volt elérhető. Miután felismerte, hogy ez a gyógyszer hihetetlenül hasznos volt az állatgyógyászatban, egyes vegyületi gyógyszertárak szerencsére képesek voltak a cisapridet elérhetővé tenni a szenvedő állatok milliói számára, akiknek előnye volt annak használatából. A cisapridet „csoda gyógyszernek” tekintik számos kedvtelésből tartott állattulajdonos számára, akik folyamatosan látják, hogy állataik bizonyos gyomor -bélrendszeri állapotban szenvednek.

Hihetetlenül elengedhetetlen a ciszaprid adagjának megtekintése, és annak biztosítása, hogy a PET ne kapjon magasabb adagot, mint az állatorvos által előírt. Lehet, hogy a májbetegségben szenvedő állatoknak a vásárlás csökkentése is csökkenteni kell a rossz mellékhatások esélyét. A cisapride számos gyógyszer -interakcióval is rendelkezik, mivel egyrészt felgyorsítja azt az időt, amikor egyes más gyógyszerek áthaladnak a béleken, ezért valószínűleg befolyásolják az abszorpciót. Egyéb gyógyszerkölcsönhatások között szerepel számos gombaellenes gyógyszer, például ketokonazol, itrakonazol és mikonazol. Ennek a gyógyszernek a használata és ezen anti-gugaszok együttesen nagyon káros kamrai aritmiát okozhat. A ciszaprid növelheti a cimetidin, a ranitidin felszívódásának sebességét, és növelheti bizonyos antikoagulánsok hatásait. További lehetséges mellékhatások és interakciók fordultak elő.

Alapvető fontosságú, hogy szoros kapcsolatban maradjon az állatorvosával, és beszéljen olyan gyógyszerekről, amelyeket az állatok a gyógyszer beadása után megfigyelt káros hatásokkal együtt vehetnek fel. Az állatorvossal való szoros kapcsolat az egyik legjobb módja annak, hogy a kezelések leginkább előnyeit elérjék, miközben továbbra is kezelik a káros rossz hatásokat. Az 1800PETMEDS gyógyszerésze szintén rendelkezésre áll, hogy megválaszolja bármely gyógyszeres kérdéssel kapcsolatos kérdését. A gyógyszeres kezelés, például a cisaprid kezelésekor annyira elengedhetetlen, hogy ne hagyjuk el a megválaszolatlan kérdéseit.