Cukorbetegség figyelmeztető nap- nem csak az emberek számára!

AddEthis Sharing Buttonsshare a facebookfacebookfacebookshare -hez a twittertwittertwittershare -hez a pinterestpinterestpinterestshare -hez a Moreaddthismore12 -hez

Az American Diabetes Association március negyedik kedden helyezi el a „Nemzeti Diabetes Alert Day” -ként. Ebben az évben az a nap március 26 -án esik. Ezen a napon az amerikaiaknak azt javasoljuk, hogy tegyék meg a tesztet a veszélyek felmérése érdekében, és remélhetőleg növekszik a tudatosság ezzel a nagyon súlyos betegséggel kapcsolatban. Noha a cukorbetegség csak a kedvtelésből tartott állatok populációjának mintegy 1 % -át befolyásolja, szemben az emberi lakosság kb. lény.

A kutyák cukorbetegségének lehetséges jele az, amikor egy kutya, aki mindig kimegy, hogy vizeljen, hirtelen elkezdi baleseteket a házban. A macskákban a jel lehet a fogyás és a szokásosnál jobban összecsukott vizelet. Noha a cukorbetegségben szenvedő háziállatok nem minden túlsúlyos, fokozott kockázatot jelent ennek a betegségnek a családi háziállatoknál, amelyek meghaladják az optimális súlyukat.

Az emberekben a cukorbetegséget I-inzulinfüggő és II. Típusú nem inzulinfüggőnek minősítik; A családi háziállatok állapotának osztályozása azonban egy kicsit nehezebb. Mivel úgy tűnik, hogy a cukorbetegek kutyák mindig igényelnek inzulint, az I. típusú osztályba sorolhatók, és egyes macskák cukorbetegségben részesülnek, ami inkább a II. Típusúnak tűnik. Nincsenek nehéz és gyors szabályok az osztályozásukra, és mivel a kedvtelésből tartott cukorbetegség meglehetősen különbözik az emberi cukorbetegségtől, nagyon fontos, hogy bízzunk az állatorvos tudásában, amikor a diagnosztizálás, az inzulin adagolása és a gyakoriság.

Miután egy emberi diabéteszes klinikán dolgoztam az egyik gyógyszertári iskolai rotációm, majd később az állatgyógyászati ​​gyógyszertárra szakosodva, gyorsan rájöttem, hogy az inzulin adagja meglehetősen eltérő lehet a családi háziállatok és az emberek között. Ennek ellenére a cukorbetegséggel küzdő ember gyorsan átmenne egy üveg inzulinon, míg egy macskának, amely csak néhány egységet kap naponta, az inzulin fiola hónapok és hónapokig tarthat. Nagyon gyakori kérdés, amelyet a gyógyszertárban kapunk, az, hogy a használt inzulin még több hónap elteltével jó -e. Nagyon fontos, hogy a kedvtelésből tartott állatok tulajdonosai tisztában legyenek azzal, hogy miután az inzulin fiolát kinyitják, legfeljebb egy -két hónapon belül el kell dobni. Idővel az inzulin elveszíti hatékonyságát, és néhány hónap elteltével teljesen elveszítheti hatékonyságát.

Az injektálható gyógyszerek egy másik fontos ténye az, hogy az üveg kinyitása után a baktériumok bejuthatnak és megkezdhetik a szaporodást. Noha pénzpazarlásnak tűnik az inzulin fel nem használt fiolainak nagy részének eldobása, jobb, ha biztonságban lehet a kedvtelésből tartott állatok egészségével, ahelyett, hogy megragadna egy esélyt, amely potenciális problémákat okozhat az úton.

Noha a cukorbetegség kezelése a családi háziállatokban időnként nehéz és meglehetősen drága lehet, ez kifizetődő lesz, ha rájössz, hogy meghosszabbítja a haver életét, és esetleg segíti őket a sok jövőbeni szenvedés elkerülésében. Ha azt gyanítja, hogy háziállatának cukorbetegsége van, itt az ideje, hogy nézze meg az állatorvosot. Az állatorvos elvégzi az összes szükséges tesztet, és előáll egy javasolt tervet. Ne hagyja el az irodát, amíg az összes kérdésére és aggodalmára nem válaszolnak.

A különböző inzulinnak különböző koncentrációi lehetnek milliliterenként. Például az U40 inzulinnak 40 mm / milliliter, az U100 inzulinnak pedig 100 mm -es egység lenne. Alapvető fontosságú, hogy mindig a megfelelő fecskendőt használjuk az inzulinnal: U100 fecskendőket kell használni az U100 inzulinhoz, és az U40 fecskendőket U40 inzulinhoz kell használni. Ha rossz fecskendőt használnak, akkor a háziállatának rossz adagot ad. Ne adjon inzulinterméket a háziállatának, hacsak nem biztos a dózisban, mert a rossz dózisban lévő inzulin meglehetősen veszélyes lehet.

Ha bármilyen kérdése van háziállat gyógyszerével kapcsolatban, vegye fel a kapcsolatot állatorvosával vagy egy 1800petmeds gyógyszerészével segítségért. Ebben az esetben egy telefonhívás potenciálisan megmentheti háziállatának életét.

Ezen a „Nemzeti Cukorbetegség-riasztás napján” mindent megtanuljunk erről a potenciálisan halálos betegségről, és ne felejtsük el a szőrös négylábú barátunkat, akik szintén veszélyben vannak. Minél korábban észlelik ezt a állapotot és kezelik, annál jobb és biztonságosabb az Ön számára, valamint a háziállatának.

Cukorbetegség