Hogyan lehet megállítani és jobbra játszani a macskákban agressziót

A macskáknak játszaniuk kell. A játék létfontosságú a macska mentális és fizikai egészségéhez, és különösen fontos a beltéri macskák számára. Annak ellenére, hogy a macskák napi 16 órát alszanak, amikor ébren vannak, stimulációra van szükségük, és ennek megvalósításának legjobb módja a játék. A vadonban, amikor az oroszlánok, a tigrisek és más vadmacskák nem alszanak, vagy vadásznak, vagy megtanítják fiatalokat vadászni. És a játék nem sokkal több, mint a háztartási tigris vadászati ​​ösztönének a játékba történő átirányítása.

Ez a vadászat/zsákmány viselkedése akkor kezdődik, amint a cica elég öreg ahhoz, hogy a lábukon álljon. A kiscicák „megpusztítják” az alom társát, és rájuk bukkannak. Ez az egyik oka annak, hogy a fiatal cica mindig egy másik cicával, vagy háztartásba kell fogadni egy másik cica vagy fiatal felnőtt macskával. Nemcsak a cica -nak kell játszani, hanem egy másik macskával való játék azt is megmutatja, hogy a harapás és a karom fáj, amely természetesen mérsékelt durva játék viselkedést fog mutatni.

A játék agresszió jelei

A játék agressziójának egyik leggyakoribb jele a „boka megragadása”. Lehet, hogy sétál a macskád mellett, és hirtelen megragadja a bokáját, akár karcolásait, akár harapását. A játék agressziója a kezedre is irányítható, különösen, ha a macskáddal való játékhoz használja – olyasmi, ami aranyos lehet, ha cica, de nem olyan aranyos, amikor felnőtt macskává vált.

Különbség van a durva játék és az agresszió között

Gyakran nehéz lehet kitalálni a különbséget a durva játék és az agresszió között – a kettő között nagyon finom vonal van. Élvezze a macska testbeszédét a nyomokhoz. A normál lejátszási viselkedés magában foglalhatja az oldalirányú pofa vagy a ugrást, általában a hátsó íves. A szórakoztató játék során a fülek és a farok egyenesen a levegőben lesznek. Lehet, hogy van némi sziszegés, de a játék általában csendes. Ha észreveszi, hogy egy macska füle a fej hátulja felé fordul („Repülőgép fülek”), vagy hallja, hogy morog, a játék agresszióba esett.

Hogyan lehet megállítani és jobbra játszani az agressziót

Adjon különféle játékokat a macskád számára

A macskád természetes vadászati ​​ösztönét stimuláló játékok nagyon hatékonyak lesznek a macskának szórakoztató játékélmény létrehozásához, amely szintén segíti a túlzott energia elégetését. Annak ellenére, hogy sok aranyos kis macskaképű játék van a piacon, egyszerűen csak a macskád elé helyezve, és abban a reményben, hogy vele fog játszani, nem működik sok macskával.

Strukturált játékidő

Játsszon a macskájával rendszeresen minden nap, legalább napi kétszer 10-15 percig. Ezek a játékbeszélgetések nemcsak boldoggá teszik a macskádat, hanem félelmetes módja annak, hogy megerősítsék a macska és az ember közötti köteléket.

Tegyen időt egy vagy két játékszerzésre, minden nap 10-20 perc hosszúra. Te és a cicák rájönnek, hogy minden nap várja ezeket a munkamenetet.

Legyen kreatív a játékidővel

Az interaktív, horgászbolt típusú játékok, például a Neko legyek vagy a Dabird a legjobb módja annak, hogy a macskád veled játsszon, és kielégítse vadászat/zsákmány ösztönét. A Certified Cat Behaviorist Pam Johnson-Bennett félelmetes tanácsokat nyújt arra, hogyan lehet az összes ideális mozdulatot interaktív játékokkal megtenni az interaktív játékterápiában:

Fontos az, hogy miként lépsz az interaktív játékban. Ne hullámzzon kétségbeesetten csak azért, hogy a macskájának aerob edzést adjon. A macskák nem így vadásznak. Ragaszkodjon ahhoz, ami természetes a macskád számára. A vadonban egy macska megsértette zsákmányát, miközben a lehető legcsendesebb és nem észlelhető marad. Közelebb és közelebb állt, majd amikor feltűnő távolságba kerül, lepattan. A macskáknak nincs a tüdőkapacitása, hogy kimerüljön, így ne viseljen maratonokat az egész házban. Lépjen a játékra, mint a zsákmány, váltakozva a gyors és a lassú mozgások között, így időt ad a macskádnak, hogy megtervezze a következő lépést. Itt van egy tipp: A macska látótérétől vagy azon túlmenő mozgások aktiválják a zsákmányt. Ne lógjon az arcába, és ne lépje felé.

Az interaktív puzzle -játékok fantasztikus módszer lehetnek a macskák szórakoztatására és mentálisan stimulálására, ha nem tudsz velük játszani. A játékokat úgy hozták létre, hogy élvezetekkel töltsenek be, és kihívást jelentenek Kitty -nek, hogy a kezeket a játékok változatos nyílásain keresztül visszanyerje.

Forgassa el a játékokat be- és ki. Ne tartsa ugyanazokat a játékokat mindig ugyanabban a helyen – ez majdnem garantálja, hogy a macskái unatkozni fognak velük. Tegyen el néhány játékot egy -két hétig, majd hozza ki újra. A macskáid azt gondolják, hogy vadonatúj játékot kaptak. Természetesen nem akarja ezt megtenni, ha a macskádnak van egy kedvenc játéka, amelyet mindig játszik.

A macskajátékoknak nem kell drágának lenniük. A macskának szinte minden játékká válhat: élelmiszerbolt táskák a fogantyúkkal vágott le, dobozok, WC -papír tekercsek, tejkartonok felsők, szöveti papír – a macska gondolatában ezeket csak úgy készítették, hogy játszhassanak. Egyes macskák örömmel üldözik a buborékokat, vagy q-tippeket ütnek a kád körül. Gondolj úgy, mint egy macskát, és megdöbbenheted a dolgokra, amelyeket alrnullnull